— Jeg har alltid likt å tegne, og da jeg begynte å jobbe under studietiden ved Boots apotek Laksevåg, merket jeg meg mange morsomme situasjoner under kundemøtene som jeg bestemte meg for å tegne, forteller Ingrid Landfald Røen til NFT.

Den unge farmasøyten jobber til daglig ved Apotek 1 Oasen i Bergen, og har helt siden studietiden merket seg hvilke merkelige situasjoner som kan oppstå på apoteket.

— Mange vet ikke helt hva et apotek er eller hva en farmasøyt er og gjør. Vi er ikke bare en 7-Eleven-butikk for utlevering av legemidler, sier Røen lurt.

De små tegningene og skissene endte etter hvert i ruteform, og farmasøytens  tegneserier var født. I begynnelsen ble de kun vist til andre farmasistudenter ved Universitetet i Bergen, venner og familie. Nå henger Røen opp nye tegneserier på pauserommet hver torsdag, til stor glede for kollegene sine.

— Mange har allerede sagt at de gleder seg til torsdagene for å se hva jeg har funnet på, forteller 26-åringen.

Hun beskriver valget om å bli farmasøyt som litt tilfeldig.

— Jeg har alltid vært glad i realfag, men jeg var ikke klar for å bli verken lege eller bioingeniør. I mitt hode var farmasøyt et sted midt mellom disse, noe som passet meg bra. 

I studietiden var det farmasøytisk produksjon som fenget mest.

— Men jeg trivdes etter hvert bedre og bedre i primærapotek. Nesten alle på kullet mitt ville gjøre noe innen produksjon eller forskning, men de fleste havnet i primærapotek og trives godt der, sier hun. 

— Hva er det beste med å jobbe i primærapotek?

— Det skjer alltid noe nytt, og det er veldig givende å møte de kundene som kommer igjen. Selv om noen kan være litt sure, er de fleste ekstra takknemlige dersom du hjelper dem å finne løsninger på problemene der. 

Nå tar tegneserieskaperen skrittet fra pauserommet på apoteket i Bergen og hjem i stua til nærmere 4000 farmasøyter i det ganske land. Hun skal nemlig fremover publisere flere av sine tegneserier i NFT (se side 27).

— Jeg merker presset ved at tegneseriene skal publiseres i NFT, så jeg føler jo at jeg må lage noe bra. Men jeg får masse tips og inspirasjon fra venner og kolleger, så det bør gå fint, mener Røen. 

(Publisert i NFT nr. 4/2018 side 26-27)