Første master ved UiB
I sommer ble Silje Søviknes første master i farmasi ved Universitetet i Bergen (UiB).
I sommer ble Silje Søviknes første master i farmasi ved Universitetet i Bergen (UiB).
Om få år skal alle legeresepter registreres i en nasjonal database, reseptformidleren, som blir åpen for rekvirerende leger, apotek, bandasjister og NAV. Piloter starter i 2008.
LAR-apotekene må trolig forholde seg til apotekveilederen i over ett år til.
Råd for norsk farmasi, som hadde konstituerende møte i januar 2004, satte et foreløpig punktum for sin virksomhet i mai i år.
En økning i antall store medisinske prosjekter og flere store kriser er årsakene til at Leger Uten Grenser nå rekrutterer flere farmasøyter til sine humanitære prosjekter. Farmasøyter oppfordres herved til å være med på å redde liv.
Norsk Farmaceutisk Tidsskrift (NFT) har nylig gjennomført en spørreundersøkelse om bladet og dommen er klar: Fagartikler er hyppigst lest og leserne vil ha enda mer fagstoff. Undersøkelsen gir også et tydelig svar på at tiden er moden for å publisere NFTs artikler på nett, samtidig som respondentene uttrykker et sterkt ønske om å beholde den månedlige papirutgaven.
Det er rådet den britiske farmasøyten Martin Palmer kommer med i en artikkel i The Pharmaceutical Journal i 2005. I et leserinnlegg peker han på at folk flest ikke vet hva farmasøyter gjør og kan. Han hevder at gamle forestillinger om farmasøyter som rene kontrollører, etikettslikkere og vanlig butikkpersonale fortsatt lever i beste velgående. Han mener dette skyldes at farmasøyter og den farmasøytiske profesjon er lite synlig i media og det han kaller «the mainstream culture».
Dersom farmasøytprofesjonen skal komme bedre frem i mediene, må NFF gå foran som et godt eksempel.
Farmasøyter havner mellom barken og veden når de vil nå ut med sin fagkunnskap i media. Mens nyhetssaker helst skal være saftige, er farmasøytene nøkterne og lavmælte. Det blir det ikke nyhetsoppslag av.
Farmasistudenter i Oslo har utviklet legemidler verden ikke har sett maken til. På liksom.
Farmasiprofessor Henning Gjelstrup Kristensen er en sterk tilhenger av engelskspråklig farmasiundervisning.
EU-farmasøyt Ivana Silva vil ikke hevde at reakkreditering er blitt en sterk trend helt ennå. — Men diskusjonene rundt temaet pågår i land over hele Europa, sier hun.
Astmaveiledning. Spirometri. Blodsukker- og kolesterolmålinger. Gravideråd. Dette ønsker apotekene å tilby kundene sine. Men legene er ikke begeistret.
Om drøyt et år kan farmasøytene ved Ahus sykehusapotek innta sitt nye 1500 m² store helautomatiske arbeidssted.
Farmasi har blitt et fag for de spesielt interesserte. Rådgivere opplever en jevnt over lav interesse for faget.