
Mange legemiddelhull i kommunene
Ny bok viser stor variasjon og store utfordringer med legemiddelbehandling i kommunene.
Ny bok viser stor variasjon og store utfordringer med legemiddelbehandling i kommunene.
Farmasien er forskjellig i de nordiske landene, men de nordiske farmasøytforeningene opplever mange av de samme problemene og utfordringene.
For å lære mer om arbeidsforholdene i europeiske apotek, gjennomfører den europeiske farmasøytforeningen en stor spørreundersøkelse i flere land.
Leder for helsepersonellkommisjonen brukte Arendalsuka på å forberede alle på at vi må finne måter å kutte i helse- og omsorgstjenesten uten å forringe kvaliteten. Her har farmasøyter mye å tilby, mener Farmaceutenes leder.
Det var få lysglimt da forskere, farmasøyter, politikere og industri diskuterte antibiotikaresistens under Arendalsuka.
Alle er enige om at voksenvaksinasjonsprogram er en god idé. Spørsmålet er bare hvordan det skal se ut. SV og legemiddelindustrien vil ha med apotekene.
Ny forskrift om rekvirering og utlevering av legemidler er strengere på antibiotika og begrenser muligheten til å rekvirere via faks.
De engasjerte farmasistudentene i Studentforeningen for Farmasøytisk Innovasjon starter unikt tilbud for å gi andre farmasistudenter tilgang på lab.
Medisiner til de som trenger det mest, er rett inn i formålet til Farmasøyter Uten Grenser. De gir 100 000 kroner til Leger Uten Grenser og årets TV-aksjon.
I sitt 90-ende år får farmasibygningen hyllesten den fortjener i form av en fotobok og en fotoutstilling av farmasøyt og fotograf Kristin Rosmo. Begge deler ble presentert for verden torsdag 27. oktober.
NMD mener dommen i Arbeidsretten sier at Vitusapotek kan fortsette sin praksis med å ikke kompensere farmasøytene som ikke kan forlate apoteket i spisepausen.
Redaktør Hanne Nessing i Norsk Farmaceutisk Tidsskrift ble feiret etter 25 år i tidsskriftet og fikk overrakt Norges Vels medalje for lang og tro tjeneste.
Apotek 1 mener det store felles multidoseanbudet gir vinneren for kort tid til å starte leveringen og krever at konkurransen blir avlyst.
Takedas landssjef mener overdrevent fokus på pris fra Beslutningsforum skaper et gap mellom hvilke legemidler som finnes og hvilke som er tilgjengelig i det norske helsevesenet.
Tidligere leder for Beslutningsforum, Stig Arild Slørdahl, er enig i at det tar for lang tid å få noen legemidler inn i helsevesenet. Bortsett fra det er han stolt av systemet som han mener er rettferdig og trygt.