Farmasøyt for første gang toppleder ved Sjukehusapoteka Vest
Med ansettelsen av farmasøyt Tonje Folkvang får Sjukehusapoteka Vest HF for første gang en farmasøyt som fast toppleder.
Med ansettelsen av farmasøyt Tonje Folkvang får Sjukehusapoteka Vest HF for første gang en farmasøyt som fast toppleder.
Kunstverket Magic carpet kan ved første øyekast likne på glassmosaikk i en kirke. Eller et kretskort. Men kunstner Hilde Skancke Pedersen har skapt verket av tomme blisterbrett. Mange tanker og erfaringer ligger bak.
Da Legemiddelverket lanserte nye nettsider i oktober, fikk også Norske legemiddelstandarder (NLS) en ansiktsløftning.
Som det eneste studiestedet for farmasi, tilbyr Nord universitet i Namsos legemiddelbruk i akvakultur som valgfritt emne. Havbruksnæringen i Midt-Norge tok selv initiativet.
Ingunn Björnsdóttir var på jobb på Farmasøytisk institutt da hun ble knivstukket av en student. Hun er likevel fast bestemt på at strenge kontroller og bevæpnede vakter ikke er svaret på økt sikkerhet ved universitetene.
Thrina Loennechen og Svein Haavik fikk Det giftige kors (Crux venenifera) for sin innsats for etablering av farmasistudiet i henholdsvis Tromsø i 1994 og i Bergen i 2003.
Stipendiat Alexandra Sousa og forskerkolleger i Tromsø har funnet en ny og effektiv angrepsvinkel mot bakterien Pseudomonas aeruginosa i biofilm.
Ellen Riksvold, kommunefarmasøyt i Tromsø, er tildelt prisen for sin enestående innsats for å utvikle kommunefarmasien.
Mange ukrainere er drevet på flukt som følge av angrepskrigen fra Russland. En del av dem er kommet til Norge, og to har funnet veien til Farmasøytisk institutt (FAI).
Vitusapotek gir én meslingvaksine per influensavaksine som er satt i deres apotek, og donasjonen går til Leger Uten Grenser.
Professor Hedvig Nordeng er den første farmasøyt som får Sanitetskvinnenes kvinnehelseforskningspris.
Medisiner har en stor og nødvendig plass i livet og kunsten for Aage A. Mikalsen. Hans kunstverk er preget av egen livserfaring med psykisk sykdom, gjerne iblandet både samfunnskritikk og en dose mørk humor. Som i verket Alma Mater.
Fredag 6. oktober markerte Senter for farmasi ved UiB og Sjukehusapoteket i Bergen at det i år er henholdsvis 20 og 40 år siden opprettelsen.
Farmasiutdanningene har gått sammen om prosjektet Farmasihistorier hvor en rekke farmasøyter og andre med lang fartstid deler sine erfaringer og betraktninger. Lanseringen, som også ble strømmet, fikk en varm mottakelse av de rundt hundre fremmøtte i UiOs Domus Bibliotheca den 24. august.
Utstillingen «Min onkel triller piller» setter søkelys på legemiddelproduksjon i norske apotek siden 1595. Den vender også blikket mot fremtiden, og stiller spørsmål ved legemiddelberedskapen.