Farmaceutene trenger å vite hva medlemmene tjener
Farmaceutene savner lønnstall til årets lønnsstatistikk. En god statistikk gir kraft bak kravene, men er avhengig av at mange rapporterer inn lønnen sin. Farmaceutene oppfordrer alle til å svare på lønnsundersøkelsen.
Norges Farmaceutiske Forening (Farmaceutene) publiserer hvert år lønnsstatistikk hvor farmasøyter kan få en idé om hvor mye de burde tjene.
Statistikken bygger delvis på en spørreundersøkelse distribuert til alle foreningens medlemmer og dels på lønnsdata fra arbeidsgiver der det er tilgjengelig.
Farmasøyter pleier å være god til å svare på lønnsundersøkelsen, men årets undersøkelse har fått færre svar enn tidligere, og Farmaceutene oppfordrer flere til å svare på undersøkelsen før den avsluttes.
— Vi er den største fagforeningen for farmasøyter i Norge, og lønnsstatistikken gir den beste oversikten over lønnsnivået vårt. En høy svarprosent er avgjørende for statistikkens troverdighet, og det er derfor svært viktig at alle medlemmer svarer, sier leder Birgitte Lloyd.
— Husk også be dine kollegaer om å svare på undersøkelsen også, legger hun til.
LES MER OM ÅRETS STATISTIKK HER: Nå sender vi straks ut lønnsundersøkelsen for 2024
Det haster hvis du vil vinne
Lønnsundersøkelsen avsluttes på slutten av neste uke, så det er fremdeles tid til å få svarprosenten opp.
— Det er bare å kaste seg rundt. Det tar bare et par minutter å svare. Og i tillegg til å sørge for en enda mer solid lønnsstatistikk, så kan du vinne gavekort på 1000 kroner, påpeker Lloyd.
Les mer om lønn på Farmaceutenes nettside.
Godt med tidlig statistikk
Farmaceutene har medlemmer i mange ulike virksomheter og sektorer med ulike tidspunkt for når lønnsoppgjørene utbetales, noe som har medført at lønnsundersøkelsen vanligvis har blitt sendt ut sent på høsten.
I årets lønnsundersøkelse har foreningen valgt å innhente lønnsdata i flere omganger. I første omgang er det kun de som har fått effektuert lønnsoppgjørene sine som vil motta undersøkelsen. Dette omfatter blant annet ansatte i kjedeapotek, sykehusapotek og i legemiddelproduksjon/industri. Statlige ansatte vil først motta undersøkelsen når deres lønnstall, som også er forsinket på grunn av streiken i år, er klare.
Det betyr at mange som har fått undersøkelsen, har fått den tidligere enn de kanskje er vant til. Lloyd understreker at det er viktig at de svarer nå og ikke utsetter det.
— Det er også fint at den kommer så tidlig, for da er den relevant for en lengre periode, sier hun.
LES OGSÅ: Alle farmasøyter vil ha høyere lønn, men ingen vil be om det