F

Norsk Farmaceutisk Tidsskrift

Nyheter - Forskning - Trender

GSK styrker innsatsen for verdens fattigste

Fra 1. april 2009 reduserer legemiddelfirmaet GlaxoSmithKline (GSK) prisen på 110 medisiner i verdens fattigste land med gjennomsnittlig 45 prosent.

GSK frigir også mer enn 500 av selskapets patenter for å bidra til økt forskning på forsømte tropiske sykdommer. Samtidig vil GSK reinvestere 20 prosent av fortjenesten på medisinsalget i fattige land. Pengene skal blant annet gå til oppbygging av landenes helsevesen, sier de i en pressemelding.

- Vi erkjenner at GSK har unike muligheter og ansvar for å styrke vår samfunnsengasjement. All vår virksomhet skal utføres på høyeste etiske nivå. Dette omfatter blant annet å redusere priser på medisiner til fattige land, øke vår forskning på forsømte sykdommer og styrke åpenheten rundt vår forskning og virksomhet for øvrig. Vi vil jobbe aktivt for se etter nye samarbeidspartnere i arbeidet for å bedre folkehelsa og øke forskningsinnsatsen, sier toppsjefen i GSK, Andrew Witty, i forbindelse med offentliggjøringen av selskapets årlige samfunnsansvarsrapport.