Trump-salve gir legemiddelselskapene juling på børsen

Donald Trump

Det er på det sosiale mediet Twitter at den kommende presidenten i USA Donald Trump har kommet med mange oppsiktsvekkende uttalelser den siste tiden. Skjermdump: Twitter

De påtroppende presidenten mener selskapene «slipper unna med mord» på grunn av sine høye priser.

Det er nettavisen E24 som omtaler saken.

Selv om Twitter er plattformen Trump har kommet med de fleste oppsiktsvekkende uttalelsene sine, var det på hans siste pressekonferanse onsdag at legemiddelindustrien fikk gjennomgå.

Trump skal ha anklaget legemiddelindustrien for «å slippe unna med mord», ettersom han mener de krever blodpriser for medisinene de produserer.

Trump-administrasjonen lover ifølge Trump selv at de vil kjempe for å få ned prisene, og mener USA som verdens største innkjøper av legemidler ikke forhandler godt nok.

Uttalelsene gikk ikke bare utover selskapene på NASDAQ i USA. Novo Nordisk gikk ned fire prosent i Danmark torsdag morgen, ifølge Berlingske.dk. Uttalelsene skal også ha hatt effekt på aksjemarkedet i Asia. 

Under valgkampen var det hovedsakelig Hillary Clintons uttalelser som ble tolket som lite markedsvennlige, og som ble fryktet av legemiddelindustrien. Men etter full børsjubel etter Trumps seier, faller børsen igjen etter de siste dagers prisuttalelser.