F

Norsk Farmaceutisk Tidsskrift

Nyheter - Forskning - Trender

— Utfordrende å få politisk vedtak

— Utfordrende å få politisk vedtak

UTFORDRENDE: Stortingsrepresentant Sveinung Stensland (H) mener det er utfordrende at Senter for farmasi ved UiB startet opp utdanningen før de hadde et politisk vedtak. Arkivfoto: Kai Hovden

Stortingsrepresentant for Høyre og medlem i Helse- og omsorgskomiteen, Sveinung Stensland, er godt orientert om den økonomiske situasjonen ved Senter for farmasi, UiB.

– Utfordringen er at de startet opp utdanningen før de hadde et politisk vedtak. Jeg jobber nå for å finne en politisk løsning, men opplever situasjonen som vanskelig og er usikker på om jeg får det til i en situasjon hvor det også er behov for mange andre nye studieplasser innen helsefag. Men jeg har ikke tenkt å gi opp, og jobber tverrpolitisk med å få støtte til en politisk løsning for fullfinansierte studieplasser. Farmasiutdanningen i Bergen er veldig god, og jeg har selv hatt gleden av å ansette flere derifra, både som apoteker og regionsjef i Apotek 1. Den store farmasøytmangelen er en utfordring, og det er viktig at farma­siutdanningen i Bergen består, sier høyrepolitikeren til NFT.

(Publisert i NFT nr 1/2016 side 17.)


Kristin Rosmo

Les flere av mine artikler.

Kristin Rosmo er frilansjournalist og utdannet farmasøyt.