
Generiske legemidler er sårbare for mangel
Generikaprodusentene leverer mange kritiske legemidler. Med store volum og lave marginer er de sårbare for legemiddelmangel.
Generikaprodusentene leverer mange kritiske legemidler. Med store volum og lave marginer er de sårbare for legemiddelmangel.
Parallelleksport er en kime til uenighet. De fleste er enige om at det er nyttig å ha muligheten, men det er uenighet om hvor strengt det bør reguleres.
En ny undersøkelse gjennomført av Norstat anslår at nesten hver åttende nordmann er avhengig av nesespray.
Høyesterett vil ikke behandle Farmasiets anke om å sende reseptfrie legemidler i posten. Nå etterlyser nettapoteket fortgang i arbeidet med ny apoteklov.
En epilepsipasient i England fikk ikke utlevert medisinen sin på grunn av legemiddelmangel, fikk anfall, falt ned trapp og døde.
DMP mottar i dag få meldinger fra farmasøyter om medisinsk utstyr. Vi minner om at ved å melde og bidra til at det utvikles en god meldekultur på arbeidsplassen, kan farmasøyter bidra til bedre pasientsikkerhet. Start i dag!
I distriktene er det ikke alltid så lett å finne relevante jobber for farmasøyter som vil arbeide utenfor apotek. Farmasøyt Viktorija Pakule er glad hun fant en i Tynset. Her forteller hun om sin jobb i Helsedataservice i Innlandet.
Norges Farmaceutiske Forening, Norsk forening for allmennmedisin og Den norske tannlegeforening gir ikke opp kampen for å få slutt på salg av ibuprofen utenfor apotek.
Nye metoder er ofte på grensen til å bryte loven, mener jussprofessor Anne Kjersti Befring.
Mange pasienter mangler tillit til myndighetene og tar tvilsomme helseråd fra sosiale medier. Her kan farmasøyter ta en rolle, mener Jan Anders Istad i MS-forbundet.
Det giftige kors 2024 tildeles Tone Westergren ved RELIS SØR ØST for hennes innsats for evidensbasert legemiddelinformasjon.
Helsetilsynet har avdekket flere avvik knyttet til legemiddelhåndtering i hjemmebaserte tjenester i kommunene. Mange av feilene kom under transport av legemidlene.
Ingen av de to farmasøytene nådde opp i kampen om stillingen som direktør for Direktoratet for medisinske produkter. Stillingen gikk til legen Trygve Ottersen (41).
Etter fem år, over 600 millioner legemiddeltransaksjoner og null falske legemidler synes ansvarlig for verifikasjonssystemet at det var på tide med en fest.
Ti søkere ønsker å bli ny direktør i Direktoratet for medisinske produkter. To av dem er farmasøyter, og tre er unntatt offentligheten.