1. januar i år startet farmasøyt Anne Sveaas (42) sin nye jobb som daglig leder i Janssen Norge, som i ettertid har byttet navn til Johnson & Johnson. Sveaass leder J&J Innovative Medicine Norge.  

Sveaass kommer fra GSK, hvor hun har hatt forskjellige internasjonale stillinger. I følge LMI, som har publisert et lengre intervju med Sveaas i forbindelse med at hun går inn som styremedlem i LMI, har hun ikke angret et sekund på at hun takk ja til jobben i Norge.

— Det var god timing. Med en så imponerende pipeline som J&J har, og med mulighet for å kunne flytte hjem og forsøke å være problemløser i et lite, men komplekst marked, takket jeg ja, sier Sveaass på LMIs nettsider. 

På lmi.no kan du lese mer om hennes lange og imponerende karriere innen den internasjonale legemiddelindustrien. 

Les profilintervju med en enda yngre Sveaass i NFT fra 2009 her: Fasettfarmasøyten

Onkologi er en ny utfrodring

Sveaas har jobbet i flere land og innen flere områder av industrien. LMI skriver at hun som leder kan bidra med et internasjonalt og bredt perspektiv, og hun elsker å løse problemer. Eller utfordringer, som det også kalles.  

— Jeg har aldri jobbet med onkologi før, slik jeg gjør her, så det er en ny utfordring. Å kunne bidra til å få frem et kreftlegemiddel, som potensielt kan utgjøre en forskjell for et 10-talls eller 100-talls pasienter, det driver meg, sier hun på lmi.no.

Sveaass har også kommet seg rundt i verden i de gode sakers tjeneste som leder for FUG.

Fra Janssen til Johnson & Johnson 

I Norge har Johnson & Johnson rundt 50 ansatte (hvorav 34 er i Innovative Medicine), men globalt er de en del av et team på 130000 ansatte. Johnson & Johnson produkter og pipeline innen gastroenterologi, dermatologi (hud), revmatologi (ledd), hematologi (blod), depresjon, pulmonal arterial hypertensjon (PAH) og onkologi (kreft).  

Janssen har helt siden det ble grunnlagt i 1953 vært en del av Johnson & Johnson-konsernet. 2. mai i år ble merkevarene forent, og divisjonene for legemidler og medisinsk utstyr ble samlet under navnet Johnson & Johnson. Divisjonen for legemidler omtales som J&J Innovative Medicine, mens divisjonen for medisinsk utstyr vil fortsatt hete J&J MedTech.