Den mannlige farmasistudenten i 20-årene som knivstakk farmasøyt og førsteamanuensis på Farmasøytisk institutt ved Universitetet i Oslo, Ingunn Björnsdóttir, er nå tiltalt for drapsforsøk. I tillegg er han tiltalt for grov kroppsskade mot lærerkollegaen. Det melder VG

LES OGSÅ: Knivangrep på ansatte på Farmasøytisk institutt

Overlevde fordi hun fikk hjelp

24. august i fjor ble Björnsdóttir knivstukket i lokalene til Farmasøytisk institutt i Gydas vei. Sent på dagen hadde Björnsdóttir og en kvinnelig kollega møte med en student som hadde strøket på eksamen. Han gikk til knivangrep på dem begge. Björnsdóttir alvorlig skadd, mens kollegaen ble lettere skadd. Andre kolleger strømmet til og fikk tilkalt både ambulanse og politi. Gjerningsmannen ble overmannet.

Björnsdóttir snakket med NFT om hendelsen. Les hennes beskrivelse her:  Ønsker ikke amerikanske sikkerhetstilstander på norske universitet

Ifølge tiltalen skal studenten ha skåret Ingunn Björnsdottir i halsen, stukket henne i buken og overkroppen – samt påført 64-åringen ni andre stikkskader i armen og leggen. Det blir slått fast at hun overlevde fordi kollegaen og andre grep inn, kniven ikke traff vitale organer og hun fikk rask medisinsk hjelp. 

—  Det er grunnlag for å tiltale ham for å ha forsøkt å drepe den ene fornærmede og for å ha påført den andre en kroppsskade som i lovens forstand er grov, sier statsadvokat Hulda Olsen Karlsdottir ved Oslo statsadvokatembeter til VG.

LES OGSÅ: UiO-rektoren om knivangrepet: — Farmasøytisk institutt håndterer hendelsen godt

Tilregnelig i gjerningsøyeblikket

Studenten som er stemplet som tilregnelig i gjerningstidspunktet, nekter straffskyld for drapsforsøk, men erkjent straffskyld for kroppsskade. Studentens forsvarer, advokat Petar Sekulic, ønsker ikke å kommentere saken til VG.

Rettssaken mot den tiltalte studenten er berammet i Oslo tingrett 26.-29. august.