Faglig begjær
Vi trenger et helsepersonell som higer etter viten og perfeksjonerer sine kunnskaper.
Å drive med helsefremmende arbeid er trolig noe av det aller fineste som finnes. Ønsket om å bidra til å bedre menneskers livskvalitet er nobelt. Men, det forplikter. Nye sykdommer og dertil egnet behandling, oppdaterte metoder og mer hensiktsmessige samarbeidsformer krever sitt. De ulike profesjonene er totalt avhengige av å holde tritt med utviklingen. For vi trenger et helsepersonell som higer etter viten og perfeksjonerer sine kunnskaper. Bare slik gjøres fremskritt.
Med EU-støtte har forskere på Folkehelseinstituttet (FHI) tatt fatt på oppgaven med å analysere hvordan zikaviruset utvikler seg og spres geografisk. Som Norges representant i forskningssamarbeidet ZIKAlliance, har FHI fått et sentral rolle når det store zika-puslespillet nå legges. NFT møtte de travle forskerne rett før de satte seg på flyet til Brasil, et land som ble berørt av zikautbrudd for snart to år siden.
Den norske varianten av academic detailing, kunnskapsbaserte oppdateringsvisitter (KUPP), ble mottatt med stor interesse da RELIS deltok på en kongress om dette emnet i USA nylig. Harald Chr. Langaas, farmasøyt og daglig leder i RELIS Midt-Norge, presenterte erfaringer og funn som tydelig imponerte tilhørerne. Informasjon om vårt lands helsevesen og velferdssystem var dessuten et tema som falt i smak, ifølge Langaas.
Farmasidagene er et yndet sted for faglig påfyll for farmasøyter. I likhet med tidligere år bringer NFT godbiter fra det rikholdige programmet. Det er ikke alle forunt å få delta på arrangementet, derfor ser vi det som viktig å presentere utdrag fra fagmenyen for våre lesere.
«Den som ikke har lidenskap, ser aldri det forjettede land, men omkommer i ørkenen», mente den danske filosof og forfatter Søren Kierkegaard (1813–55). Pass på å opprettholde den faglige appetitten!
(Publisert i NFT nr. 12/2016 side 5.)