
Tollbekymringer for norsk legemiddelbransje
Legemiddelbransjen i Norge vil bli skadelidende hvis Trump innfører toll på legemidler som han truet med. LMI er bekymret, men understreker at ingenting er sikkert.
Legemiddelbransjen i Norge vil bli skadelidende hvis Trump innfører toll på legemidler som han truet med. LMI er bekymret, men understreker at ingenting er sikkert.
IFE selger 51 prosent av Agilera, som produserer radioaktive legemidler, for 600 millioner kroner til amerikansk selskap spesialisert på radiofarmaka.
Vaksineforsker Gunnveig Grødeland har stor tro på sin egenutviklede DNA-vaksine mot fugleinfluensa, men hun trenger flere som vil være med å teste den.
Generikaprodusentene leverer mange kritiske legemidler. Med store volum og lave marginer er de sårbare for legemiddelmangel.
Parallelleksport er en kime til uenighet. De fleste er enige om at det er nyttig å ha muligheten, men det er uenighet om hvor strengt det bør reguleres.
Norge har bygget opp unike registre med helsedata. Under Livsvitenskapskonferansen 2025 ble det spurt om kunstig intelligens kan finne bedre måter å bruke dem på.
En ny undersøkelse gjennomført av Norstat anslår at nesten hver åttende nordmann er avhengig av nesespray.
Sissel Lønning Andresen, farmasøyt og tidligere leder i Pfizer, blir ny leder for Nomvec som jobber med å stoppe falske legemidler.
Denne uka disputerer den ferskeste nærings-ph.d.-en ved Farmasøytisk institutt. Alle roser prosjektet og oppfordrer farmasøyter til å søke på nærings-ph.d.
Økonom Erik Magnus Sæter ser en lys fremtid for farmasøyter og vil gjerne være venn med en selv om han som økonom ikke helt skjønner dem.
Helsesektoren er en stor forurenser, men har foreløpig sluppet relativt billig unna. Nå er det flere som vil ta grep.
Farmasøyt Anette Weyergang tildeles prisen for Årets Forsker 2024 ved Institutt for Kreftforskning, Oslo Universitetssykehus
Radioaktive legemidler, først og fremst mot kreft, er for tiden det store håpet både for investorer og forskere innen helse. Drømmen er å bli det nye Algeta som utviklet Norges kanskje største medisinske nyvinning, Xofigo, og solgte det til Bayer for 17 milliarder kroner. Norge har alltid vært og er fremdeles i front, og ingen vil bli overrasket om norske farmasøyter er med når det skjer.
FAGLIG KOMMENTAR: Vi håper dette temanummeret kan øke interessen og kunnskapen blant farmasøyter om denne hurtig voksende gruppen av legemidler, særlig siden en stor del av forskningen og utviklingen skjer her i landet, skriver fagredaktør Dag Erlend Olberg.
Nå foregår det et kappløp for å få radioaktive legemidler ut til pasientene. IFE har opprettet aksjeselskapet Agilera for å kunne delta med sin 75 år lange erfaring og unike kompetanse.