Klovnemidler er bedre enn legemidler
Den lille jenta har grått og nektet i flere timer, mamma er utslitt, sykepleierne vet ikke sine arme råd, og legene er på nippet til å avblåse operasjonen. Men så kommer sykehusklovnene.
Den lille jenta har grått og nektet i flere timer, mamma er utslitt, sykepleierne vet ikke sine arme råd, og legene er på nippet til å avblåse operasjonen. Men så kommer sykehusklovnene.
Sykehusklovnene profilerer seg som verdens beste reseptfrie medisin – helt uten bivirkninger, og de har forskning til å bekrefte det med.
Alle skjønner at sykehusklovnene bringer glede, moro og helse. Nå skal de også bevise at de er økonomisk lønnsomme.
Er farmasøyter avgudsdyrkere, trollmenn, trollkvinner, helsepersonell, kassadamer, kassamenn, medisinforskrivere, influensere, storforurensende miljøsvin, redningen for verdens beredskapsproblemer eller litt av alt? Det var spørsmål som ble stilt under Farmasidagene 2024 hvor hundreårsjubilanten Norsk Farmasøytisk Selskap hadde invitert de yngste og vordende farmasøytene og viste farmasiens fra alle dens sider.
Når farmasøyter fnyser av andres kontroversielle tanker og bruk av legemidler, er det nyttig å huske at det ikke er så lenge siden farmasi var ensbetydende med trolldom, og utøverne ble brent på bålet.
Nye metoder er ofte på grensen til å bryte loven, mener jussprofessor Anne Kjersti Befring.
Økonom Erik Magnus Sæter ser en lys fremtid for farmasøyter og vil gjerne være venn med en selv om han som økonom ikke helt skjønner dem.
Helsesektoren er en stor forurenser, men har foreløpig sluppet relativt billig unna. Nå er det flere som vil ta grep.
Trenger norske apotek en klinisk revolusjon, eller må de bare klare å bruke det de allerede har bedre?
Mange pasienter mangler tillit til myndighetene og tar tvilsomme helseråd fra sosiale medier. Her kan farmasøyter ta en rolle, mener Jan Anders Istad i MS-forbundet.
Farmasistudenter utgjorde en betydelig del av de 665 deltakerne på årets farmasidager.
Direktoratet for medisinske produkter mener det bør vurderes krav til bemanning og kundegrunnlag for apotek. De mener også at vertikal integrering bør revurderes og avansen bør økes.
Farmasøyt Bisharo Osman får vondt i hodet hvis hun sitter stille, men som apoteker og trebarnsmor, og når all fritid går til å jobbe for at andre innvandrere skal få et godt liv, trenger hun ikke legemidler for å holde hodepinen i sjakk.
Norsk Farmasihistorisk Museum feirer 60 år og markerte jubileet med rikt illustrert bok om norsk farmasihistorie.
Farmasøytisk institutt ved UiO opplever at de får inn noen studenter med for svake norskkunnskaper og ser på mulige tiltak.