Legemidler og lys fascinerte både unge og gamle under Forskningsdagene
Både unge og voksne var nysgjerrig på lys og legemidler da Farmasøytisk institutt deltok på Forskningstorg om kropp og sinn på Teknisk Museum.
Både unge og voksne var nysgjerrig på lys og legemidler da Farmasøytisk institutt deltok på Forskningstorg om kropp og sinn på Teknisk Museum.
Diabetesforbundet oppfordrer alle som jobber innen helse om å ta spesielt ansvar for å avskaffe det foreldede begrepet «sukkersyke».
Den internasjonale farmasiforeningen FIP holder sin store verdenskongress for farmasi i København neste år.
På sykehjem brukes det skremmende mye psykofarmaka, mener overlege i alderspsykiatri, Enrico Callegari. Farmasøyter bør være en del av løsningen.
BI forsker på illegale legemidler, og professor Ragnhild Silkoset trenger hjelp fra farmasøyter i apotek.
Vaksineforsker Gunnveig Grødeland mener apotek er viktig for bedre vaksinedekning. Hun mener også vi må skille mellom vaksiner vi må ta og de som er greit å ha.
Stipendiat Alexandra Sousa og forskerkolleger i Tromsø har funnet en ny og effektiv angrepsvinkel mot bakterien Pseudomonas aeruginosa i biofilm.
Mange ukrainere er drevet på flukt som følge av angrepskrigen fra Russland. En del av dem er kommet til Norge, og to har funnet veien til Farmasøytisk institutt (FAI).
Professor Hedvig Nordeng er den første farmasøyt som får Sanitetskvinnenes kvinnehelseforskningspris.
Medisintransport fra apotek i alle fylker til tusenvis av innbyggere i Distrikts-Norge foregår gjennom ordinære buss-, bil- og båtruter for persontransport. Apoteket har ansvaret.
Farmasøyt Andrea Storås likte ikke data, men innså at det bare er fantasien som begrenser hva kunstig intelligens kan gjøre innen helse. Nå tar hun doktorgrad i kunstig intelligens.
Spytt er viktig for vår orale helse. For lite spytt og feil sammensetning av spytt gir munntørrhet som har stor innvirkning på helsen vår og livet vårt. Legemidler er den store synderen bak munntørrhet, og farmasøyter har gode muligheter til å hjelpe tannleger med å holde legene bevisst problemet. I denne utgaven kan du lese mer om munnhelse og legemidler.
Legemidler er den store synderen når det gjelder munntørrhet. Legene tenker ikke alltid over det, og farmasøyter kan ta større ansvar, mener professor i odontologi.
Farmasøyt Ole Martin Drevland tar doktorgrad samtidig som han spiller fotball på høyt nivå. Tiden blir knapp til å være sosial, og da er det viktig å være på fotballag og forskergruppe med gode venner.
Livsvitenskapsbygget vil gi farmasien i Norge nye muligheter, mener farmasøytene Kathrin Bjerknes, leder Farmasøytisk institutt, og Solveig Kristensen, dekan Mat-Nat.