«Å spørre fornuftig er halvt å vite», heter et latinsk ordtak.

Hvor var verden uten menneskets vite­begjær? Mang en oppfinnelse og fremskritt hadde aldri sett dagens lys. Trangen til å utforske og skaffe seg innsikt ligger i vår natur; en bærebjelke for all utvikling.

Enhver profesjon har sitt særpreg og vil tiltrekke seg personer som finner gjenklang av det i sitt indre. Farmasifaget appellerer til nøyaktighet, forsiktighet og forutsig­barhet. Mange farmasøyter liker det trygge og kjente. Det finnes imidlertid de som er nyfikne på større utfordringer og trer ut av komfortsonen.

Å jobbe som farmasøytkonsulent, enten på egen hånd eller i et fellesskap, kan være berikende på så mange vis. NFT har møtt et knippe konsulenter som snakker varmt om tilværelsen og som oppfordrer farmasøytkolleger til å tenke utenfor boksen. Det er faktisk et marked for legemiddeleksperter som er villige til å satse på denne nisjen. Kanskje er tiden moden for flere å ta steget inn her?

Elin Ørjasæters fascinasjon for apotek­bransjen har ført til et spennende forskningsprosjekt, i første omgang med blikk på apotekerrollen. Dosenten ved ­Høyskolen Kristiania har fått noen aha-­opplevelser underveis og mener at bransjen får ufortjent lite publisitet. I et intervju med NFT sier hun at man vil tjene på å åpne mer opp; det vil si debattere i det offentlige rom og ikke være redd for å knytte bånd med journalister.

Få måneder tilbake avholdt Farmaceutene representantskapsmøte, og nå er det ­allerede duket for et nytt. Etter nye vedtekter skal RS-møtet arrangeres innen 15. juni i oddetallsår, derfor kommer dette så brått på. Igjen er det tid for å velge kandidater til Sentralstyret. Å ha medlemmer som er nysgjerrig på og interessert i å ta tillitsverv, betyr alt for foreningen. Bli kjent med de innsatsvillige kandidatene i denne utgaven.


(Publisert i NFT nr. 4/2021 side 4)