I Nordmarka ligger en skattkiste. Gjennom snart hundre år har den beriket mang en farmasøyts liv. Den rommer så mange ­opplevelser og så mye historie at man knapt kan forestille seg det. Farmasihytta er intet mindre enn en perle, men den trengs å ­pusses for å skinne igjen.

En entusiastisk gjeng har satt seg fore å gjøre nettopp det, ført an av ­presidenten i Farmasøytenes Idrettsforening (FIF), Håvard Selby Ebbestad. Målet er ferdigstillelse til jubileet i 2026, men innen den tid vil det være behov for en betydelig ­dugnadsinnsats. FIF er naturlig nok glad for en hjelpende hånd, så ikke nøl med å ta kontakt. Med en ny vår for Farmasihytta kan kanskje den nye generasjonens ­farmasistudenter få smaken på det gode hytteliv?

Lovisenberg Sykehusapotek deltar med stolthet i det nasjonale løftet med å ­effektivisere koronavaksineringen. De uttrykker begeistring for å gi sitt bidrag og er det eneste sykehusapoteket Oslo kommune har inngått avtale med i tillegg til apotekene. «Vi synes det er morsomt å være med på noe nytt. Det er jo gøy, da», sier farmasøyt Lisbeth Trelnes muntert til NFT som har tatt turen for å ­dokumentere det viktige vaksinasjonsarbeidet.

I likhet med mange yrkesaktive i Norge har også en rekke farmasøyter hatt ­hjemmekontor under pandemien. Blant dem er unge Jenny P. Tran, som til overmål har skiftet jobb hele to ganger siden ned­stengningen i fjor vår. Hun deler sine tanker med NFTs lesere om tilværelsen som nyansatt med en heldigital hverdag. Nylig begynte Tran i GE Healthcare hvor hun heldigvis kan møte opp fysisk. «Jeg føler det er så mye morsommere å være på jobb nå, og jeg gleder meg til å dra på jobb», konstaterer hun fornøyd.

«Den som gledes ved lite, har mye å være glad for», heter et svensk ordtak. Det er kortere vei til gleden enn du tror. Start med å nyte de lange, lyse dagene. God sommer!


(Publisert i NFT nr. 5/2021 side 4)