«Også i tenkningen er det en tid hvor det pløyes og en tid hvor det høstes», ifølge den østerrikske filosofen Ludwig ­Wittgenstein (1889–1951).

I Norges største industriregion, Grenland, har de lagt hodene i bløt for ytterligere vekst. Med et allerede solid fotfeste innen prosessindustrien, har de nå kastet sine øyne på legemiddelbransjen og jobber bevisst for tilrettelegging. Det ambisiøse målet om å bli verdens første klima­positive industriregion innen 2040 gir sjarmoffensiven enda større tyngde.

Utsikter til flere farmasøytarbeidsplasser er som musikk i Farmaceutenes ører, og i oktober arrangerte foreningen en tur til grenlandsområdet for farmasistudenter og unge farmasøyter. Besøket var nyttig for begge parter, ikke minst for å bli bedre kjent. Det kom frem at mange vegrer seg for å søke på stillinger som ikke eksplisitt er tiltenkt farmasøyter. Her gjelder det å snu tankesettet sporenstreks. Farmasi­utdanningen er intet mindre enn et gullkort! Farmasøyter er som et svart skjørt, de kan brukes til det meste. Vær derfor trygg, og søk bredt.

Et norsk oppslagsverk for legemidler til barn har lenge vært etterlengtet. Nå er det omsider tilgjengelig for alle da KOBLE ble offisielt lansert med brask og bram i november. Initiativet til oppslagsverket kommer opprinnelig fra Nederland, og KOBLE har da også et samarbeid med Kinderformularium. Bak det kvalitetssikrete referanseverktøyet ligger en iherdig ­farmasøytinnsats, og det fortjener virkelig applaus.

I Bergen har planene om å danne en klynge med helsefaglige miljøer blitt en realitet. Godt plassert midt i Alrek finner vi Senter for farmasi ved Universitetet i ­Bergen. De er strålende fornøyde med integrasjonen og er alt i full gang med ­tverrfaglig samarbeid. Dette kan bli en ­verdifull rugekasse for mangt et spennende prosjekt fremover.

I år har NFT intensjoner om å følge leserne gjennom den søte førjulstid. Hvis du ennå ikke har oppdaget julekalenderen vår, gir vi deg et lite hint. På farmatid.no er det fortsatt noen luker igjen og premier å vinne. Har du tenkt å bli med på moroa, start i dag!


(Publisert i NFT nr. 9/2021 side 4)