«Vanskeligheten i livet ligger i valget», ifølge den irske forfatteren George Moore (1852–1933).

Ønsker du forandring i tilværelsen, men lurer på om tiden er moden? Kanskje du er usikker på egen gjennomføringsevne? Husk at fra tanke til handling er veien kort, bare du bestemmer deg for at skal det skje. Én liten, men vesentlig manøver kan åpenbare uante horisonter. Ny retning betyr gjerne ny glød.

På Elverum er det en gjeng entusiastiske fabrikkarbeidere som nekter å la ­arbeidsplassen forsvinne. Da Takeda Nycomed i 2013 avdekket at de ville stenge bedriften våren 2015, handlet lokalsamfunnet momentant. Strandmoen Næringsutvikling (SNU) ble etablert i februar i fjor, med over hundre av de ansatte som aksjonærer. Selv om legemiddelgiganten nå trekker seg ut av skogkommunen, har man strategien klar. Her skal det fortsatt satses på farmasøytisk industri. 

Farmasøyt Leif Rune Skymoen er kaptein på den nye skuta. «Hver arbeidsplass vi klarer å sikre fra sommeren av er en seier», bedyrer SNUs daglige leder. Ja visst vil det bli noen stormfulle kast å overvinne, men med pågangsmot og bred kompetanse er Skymoen og hans mannskap optimister. Det skal bli interessant å følge utviklingen, ikke minst ut fra et distriktspolitisk perspektiv.

Farmaceutenes kretser avvikler i disse dager sine årsmøter, med valg som et sentralt punkt på agendaen. Foreningen har utarbeidet en brosjyre myntet nettopp på kretsene, publisert i denne utgaven av NFT. I likhet med brosjyren om sentralstyreverv (trykket i februarutgaven av tidsskriftet), er kretsvervbrosjyren ment å brukes aktivt. Bærer du på en hemmelig drøm om å bidra i styre og stell? Ta kontakt med din krets! Ønsker du å verve andre kandidater? Snu deg rundt og oppsøk dem med brosjyren i hånden! Valget er ditt.

(Publisert i NFT nr. 3/2015 side 5.)