«Nysgjerrigheten er et av de varigste og sikreste tegn på en levende intelligens», skal den engelske forfatter og leksikograf Samuel Johnson (1709–1784) ha uttalt.

Å ha et åpent sinn er berikende på så mange plan. Du lar deg ikke skremme av det ukjente, du er nyfiken på livet og går ikke av veien for en utfordring eller tre. Du bruker sansene dine aktivt, hvilket gir næring til både kropp og sjel. Ved å tørre å utforske upløyd mark og stifte nye bekjentskaper, vil du oppdage nye sider ved deg selv, også som fagperson. Belønningen er en utvidet horisont.

I denne utgaven av NFT møter vi mennesker som våger å utfordre både seg selv og andre: Ønsker farmasøyter virkelig rekvireringsrett? Vi bringer en smakebit fra debatten som blogger Morten Jonassen startet på Farmatid.no i forrige måned. Hvordan oppleves det å gi farmasøytisk bistand i u-land? To fra studentgruppen i Farmasøyter Uten Grenser rapporterer fra det vellykkede Pharma Aide-prosjektet i Mali. Når vil Vesten få øynene opp for tradisjonell kinesisk medisin, som kan gi inspirasjon for utvikling av moderne legemidler? Doktorgradsstipendiat Sanko Nguyen og professor Jan Karlsen ved Farmasøytisk institutt gir et historisk tilbakeblikk på den eldgamle medisintradisjonen i Kina. Hva får en ung farmasøyt til å krysse Grønland med ski og pulk? Jorunn Samset forteller om turen, hvor logistikk- og planleggingsevner viste seg å være gull verdt.

Det er neppe like spektakulært som det ovenstående, men garantert idealistisk: Har du som apotekansatt lyst til å være med og påvirke arbeidsdagen din? Nye hovedtillitsvalgte skal velges og jakten på aktuelle kandidater er i full gang. Er du det minste nysgjerrig på dette vervet? Nøl ikke, meld din interesse. NFF trenger deg!

(Publisert i NFT nr. 6/2010 side 5.)