«Gleden er som et lys – tenner du det for andre, faller skinnet tilbake på deg selv», ifølge den danske forfatteren Carit Etlar (Carl Brosbøll; 1816–1900).

Å bli vist tillit og få spillrom er uvurderlige elementer i unge menneskers liv og utvikling. Den yngre garde har en naturlig utforskertrang som bør oppmuntres. Dette har heldigvis Veksthuset for livsvitenskap ved Universitetet i Oslo forstått. Den nyetablerte Studentforeningen for Farmasøytisk Innovasjon er tildelt en eksklusiv labplass hos ShareLab i Forskningsparken, et synlig bevis på at man har både øye og hjerte for den kommende generasjons forskere. At de gode hjelperne fryder seg like mye over ordningen som farmasistudentene, er en gullkantet vinn-vinn-situasjon.

Mangt et fysisk evenement er blitt satt på vent grunnet covid-19, deriblant Farmasidagene. I november var arrangementet tilbake i godt gjenge, og en lykkelig og lettet daglig leder i Norsk Farmasøytisk Selskap, Hege Helm, kunne konstatere at farmasøytene atter har funnet veien til de populære dagene. Digitale møter er vel og bra, men de kan aldri erstatte den oppriktige gleden ved å treffes i den fysiske verdenen. I denne utgaven serveres smakebiter fra den rikholdige foredragsmenyen.

I 2019 deltok Farmaceutene i Oslo Pride-paraden med en fargerik delegasjon og kledelig slagord; No cure for love. Etter at både pandemi og terroranslag har satt en stopper for den glamorøse paraden, lader foreningen nå opp til et comeback med stil. Vil du utfolde deg i mangfoldets tegn? Ikke brenn inne med ideene, men kontakt planleggingsgruppen som tar deg imot med vidåpne armer!

Førjulstid er ettertankens tid. Vi reflekterer over året som har gått, tenker på nære og kjære og kanskje hvordan vi kan hjelpe noen som trenger litt ekstra styrke i hverdagen. Dette er en gyllen anledning til å gi et julegavebidrag i farmasøytisk ånd. Gled deg selv ved å glede andre gjennom aksjonen Legemidler til Ukraina.

Gledelig jul!


(Publisert i NFT nr. 9/2022 side 5)