Den daglige tralten kan kjennes behagelig og trygg for noen hver, men det trengs påfyll for å fargelegge tilværelsen. Å få luft under vingene er nødvendig. Nye tanker og friske impulser gir åndelig føde. Når stemmen din høres og du føler deg til nytte, styrkes selvfølelsen. Det inspirerte mennesket er et glad menneske.

Det ferske Arbeidslivsutvalget i Farmaceutene, representert av en rekke farmasøytarbeidsplasser, har vært i Genève og diskutert ulike tema. Utvalget fikk blant annet avlagt Verdens helseorganisasjon (WHO) og FN-byrået Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO) en viktig visitt. Her ble de tillitsvalgte også minnet om at den sveitsiske byen huser mange store organisasjoner med legemidler i fokus og at farmasøytisk kompetanse dermed er svært ettertraktet.

I november 2022 ble cand.pharm. og professor Harald Stenmark tildelt Anders Jahres store medisinske pris for fremragende basal cellebiologisk kreftforskning. I Stenmarks forskergruppe på Radiumhospitalet er det per dag ingen farmasøyter, men i et profilintervju med NFT oppmuntrer han interesserte farmasøyter til å ta kontakt. En spennende invitasjon til aktuelle kandidater!

Om du snuser på nye stillinger eller ikke, kan det være lurt å sjekke ut Farmaceutenes nye lønnskalkulator, som er basert på foreningens årlige lønnsstatistikk. Enkelte vil trolig bli forundret over hvor høyt lønnsanbefalingen ligger, men ifølge foreningen er dette ambisjonsnivået. Det skal med andre ord være noe å strekke seg etter.

Endelig er NOU-en om apotek like om hjørnet. I den forbindelse er Farmaceutene interessert i å høre dine synspunkter på fremtidens apotek. Foreningen planlegger både fysiske og digitale møter landet rundt, så her er det bare å følge med! Dette bør du ikke gå glipp av.

Spiren til lykke ligger i inspirasjonen. En liten gnist kan føre til flammende begeistring. Kanskje vil du overraske deg selv?


(Publisert i NFT nr. 1/2023 side 5)