En farmasistudent i Sverige gjennomførte en spørreundersøkelse om hva besøkende i apotek ønsker å bli kalt og hva apotekpersonalet ønsker å kalle dem.

Ifølge Svensk Farmaci foretrakk 85 prosent av apotekpersonalet og 88 prosent av de besøkende «kunde». Blant apotekpersonalet som foretrakk «pasient» var de fleste ansatt på sykehusapotek.

LES OGSÅ: Farmaceutene er glad for diskusjon rundt salgspress i apotek

Unik studie 

I oktober 2023 besøkte farmasistudent Mir Omer 34 apotek i Stockholm og intervjuet 93 besøkende og 75 ansatte som sitt fordypningsprosjekt på reseptarprogrammet ved Uppsala universitet.

Det har blitt gjort noen liknende studier i andre land, men Omer mener selv studien hans er ganske unik. 

LES OGSÅ: Hva er galt med selvvalget?

Påvirker hvordan besøkende blir møtt

Omer mener betegnelsen på en pasient eller kunde kan påvirke hvordan de blir møtt og veiledet, og at det gjør studien relevant og viktig.

— När jag utförde enkätstudien önskade jag att fler apotekspersonal hade svarat termen patient, men det blev inte riktigt så. Detta eftersom jag personligen tror att om fler farmaceuter ser ’’kunderna’’ som patienter blir det mer fokus på säkerställande av läkemedelsanvändningen än just fokus på försäljning. Det kan även ge farmaceuter mer självförtroende kring hur de tillämpar sina kunskaper, sier han på svenskfarmaci.se.

LES OGSÅ: Apotekene utfører mye klinisk farmasi