BI måler hvert år norske forbrukeres tilfredshet og lojalitet. Apotekkjedene pleier å holde seg på øverste halvdel av listen, og i år har to av dem tatt solide skritt oppover. 

Les også: Apotek 1 faller mest på kundebarometeret

Tilbake på topp ti

Apotek 1 skårer best av apotekene og kommer i år på sjetteplass etter Finn.no, Flytoget, Interoptik, BMW og NAF, og er en av 15 bedrifter som får fem av fem stjerner. 

Apotek 1 har ofte figurert blant de ti bedriftene med høyest tilfredshet og lojalitet, men falt i fjor til 25.-plass. 

Boots rykket 36 plasser

Boots har gjort et solid rykk fra 80.-plass i fjor til 44. i år. Boots har også gått fra tre til fire stjerner. 

Vitusapotek er stabil, men med en liten nedgang fre fjorårets 26.-plass, og er på 29.-plass med fire av fem stjerner.

Trygghet er avgjørende

Administrerende direktør i Apotek 1, Øyvind Winther, er glad for resultatene og tror de viser at trygghet under pandemien har vært viktig.

— Kundene våre har følt seg ivaretatt hos oss i en svært usikker tid, og de er fornøyde med råd og veiledning de har fått av dyktige og engasjerte apotekansatte. Det gjør meg veldig stolt, sier han i en pressemelding.

— Dette viser at vi bryr oss om kundene våre, og at vi gjennom de siste ti årene har hatt et fokus på trygg og god kundebehandling. Dette skal vi fortsette med.

14670 norske forbrukere har sagt sin mening i årets undersøkelse og fortalt hvor fornøyde de er med bedrifter de kjøper varer og tjenester av. 150 virksomheter fra rundt 30 ulike bransjer har blitt evaluert.

Les også: Apotek 1 skryter av ansatte og gir alle bonus