I sin vurdering skriver juryen:

Handelsprisen 2017 går til en handelsbedrift som har utmerket seg særlig i året som har gått. De er både tradisjonsrike og veletablerte, men evner samtidig å være innovative og nyskapende i møte med en ny virkelighet.

Vinneren av Handelsprisen 2017 er i en bransje med gjennomgående god vekst men med stor konkurranse både fra virksomheter i samme bransje og andre bransjer. Allikevel klarer denne kjeden å utmerke seg med å ligge helt i topp både i gjennomsnittlig vekst og resultatmargin over flere år. Ved å ta inn nye kategorier og vokse på rene handelsvarer har denne kjeden tatt en ledende posisjon i sitt marked. De vant tidligere i år kundebarometeret 2017 for sin bransje hvor de har skåret jevnt høyt over tid. Det er gledelig å se at fornøyde kunder faktisk fører til god omsetning.

Denne kjedens verdier baserer seg på omsorg og effektivitet – noe de åpenbart etterlever.

Handelsprisen skal synliggjøre suksesshistoriene innen norsk handel, og  Apotek 1 gikk av med seieren i konkurranse med andre detaljistkjeder.

— Å vinne en slik prestisjetung pris som ikke bare er basert på vekst og lønnsomhet, men også omdømme, innovasjonsgrad og det at vi er et forbilde for andre kjedebedrifter gjør oss veldig glade og ydmyke, sier administrerende direktør i Apotek 1, Øyvind Winther, i en pressemelding. Han mottok prisen på vegne av Apotek 1.

De fem nominerte kjedene til Handelsprisen 2017 var Megaflis, Vita, BliVakker, Apotek 1 og Sport Outlet.