Under Apotekerspiredagen 2020, som i år ble holdt som webinar, var blant annet apoteker på Apotek 1 Bjørnen i Sarpsborg, Grete Solberg, invitert for å fortelle om hverdagen som apoteker. 

Solberg forklarte om hvilke oppgaver en apoteker har og hvilke krav som stilles fra myndigheter og kjeden. Hun sa litt om hva hun ser som fordeler og utfordringer ved rollen som apoteker.

Les også: Apotek 1 skryter av ansatte og gir alle bonus

Få erfaring før du blir apoteker

Solberg hadde også en håndfull konkrete gode råd til de som har en apoteker i magen. 

Hun mener farmasøyter har stor fordel av å få seg noen års erfaring som farmasøyt før de prøver seg som apoteker. 

Hun oppfordrer til å delta på kjedenes opplæringsprogram mens de jobber som provisorfarmasøyt. I tillegg til å bygge kompetanse får du innblikk i hvordan det er å være apoteker og muligheten til å reflektere over om det er noe for deg. 

Hun påpekte at det er viktig å lære å forstå at alle ansatte er ulike.

— Ikke alle gjør sånn som deg, men de kan ha styrker likevel, sa hun.

Hun mener også det er viktig å finn en balanse i jobben. Som apoteker er det mulig å jobbe døgnet rundt hele tiden. Det skal du ikke. 

— Unn deg fri, slo hun fast.

Juss for apotekere

I tillegg til Solberg deltok Rønnaug Larsen som er leder for arrangørene av Apotekerspiredagen, Norges Farmaceutiske Forening (Farmaceutene). Hun fortalte om foreningen og kom med gode tips til hvordan medlemmer kan verve nye medlemmer. 

Forhandlignesjef i Farmaceutene, Jon Ole Whist, fortalte om hva apotekere bør være spesielt obs på i arbeidskontrakten. 

Han minnet om at apotekere og alle andre farmasøyter som er medlem i Farmaceutene har rett til og bør ta kontakt med bistand fra foreningen før kontrakten signeres. 

Alle medlemmer i Farmaceutene kan logge seg inn på Mine sider og se hele webinaret og få masse nyttig informasjon her