Curida har inngått tre langsiktige avtaler om utvikling og produksjon av legemidler. Avtalene har en verdi på 800 millioner kroner og produksjonen ved fabrikken i Elverum blir femdoblet i forhold til i dag når de får full effekt av avtalene i 2023, skriver Østlendingen.

— Dette er stort, ikke bare for Curida, men for hele legemiddelindustrien i Norge, sier daglig leder Leif Rune Skymoen til Østlendingen.

Les også: Et farmasieventyr fra Hedmarksskogen

Hevder seg internasjonalt

Skymoen kan ikke gå ut med hva de produserer eller for hvem, men han opplyser at det er store internasjoale legemiddelfirma.

— Det viser at vi her i Elverum er i stand til å hevde oss i konkurransen i det internasjonale markedet, sier Skymoen.

Les også: Curida blir råvareleverandør etter Sanivo Pharmas avvikling

Snart like mange som før Takeda dro

Curida har nå rundt 100 ansatte, i Elverum og Ås. De aller fleste jobber i Elverum., mens curidaeide Ås produksjonslab har 10 ansatte. De nye kontraktene vil gi mellom 30 og 50 nye arbeidsplasser i Elverum. Da begynner de å nærme seg antallet på 200 som var ansatt før Takeda Nycomed la ned. 

I 2013 bestemte japanske Takeda Nycomed seg for å avvikle i Elverum. De ansatte tok ansvar, etablerte Curida og kjøpte fabrikken. De ansattes selskap, Strandmoen Næringsutvikling ble etablert i 2014 og er den største aksjonæren i Curida. I 2017 kom Canica, Klaveness Marine og Investinor inn på eiersiden, mens Stokke Industri kjøpte seg inn i 2018.