Diabetesforbundet inviterer til Norges største diabeteskonferanse for helsepersonell 27.-29. april. Konferansen arrangeres i samarbeid mellom Diabetesforbundet og Helsedirektoratet, byr på et bredt program og er en viktig tverrfaglig møteplass for helsepersonell. 

— Programmet er av stor nytte for farmasøyter som enten har særlig interesse for diabetes i sin nåværende apotekhverdag eller som ønsker å lære mer for å kunne bli ressurspersoner senere, frister arrangørene som påpeker at for farmasøyter som er medlem av Norges Farmaceutiske Forening kvalifiserer deltagelse på Diabetesforum 2021 til 10 FEVU-poeng. 

Les også: Diabetes – hva bør du vite?

Medisinstart

I år blir det spesielt relevant når Apotekforeningen har ansvar for fagseminar om Medisinstart i apotek. 

— Per i dag er Medisinstart en tjeneste for pasienter som skal starte opp med et hjerte- eller karlegemiddel. Vi skal snakke om hvordan Medisinstart også kan hjelpe pasienter med diabetes type 2 som skal starte med nye legemidler. Flere tjenestefarmasøyter forteller om sine erfaringer med Medisinstart. En farmasøyt vil snakke om sine erfaringer med Medisinstart og et tverrfaglig legemiddelprosjekt kalt «Helse i Hardanger», der farmasøyten har en sentral rolle i oppfølgingen av pasienter med diabetes type 2, sier Janne Smedberg i Apotekforeningen som er ansvarlig for foreningens program.

Les også: Norske apotek får internasjonalt skryt for tjenester i apotek

Bredt program

Årets program er lagt opp for å treffe alle faggrupper som jobber med diabetes. Den nyeste kunnskapen om diabetes og covid-19, forebygging av overvekt og behandlingsretningslinjer, er bare noen av temaene du kan velge å fordype deg i.

 — Det har blitt lagt stor vekt på å lage et bredt program som er praktisk rettet, tilpasset alle kunnskapsnivåer og relevant for alle grupper helsepersonell.

Som vanlig består Diabetesforum av to deler. Forskningsforum arrangeres 27.–28. april, der ledende forskere presenterer det nyeste innen diabetesforskning. 28.–29. april arrangeres Fagforum, der du kan oppdatere deg på siste nytt innen behandling og oppfølging av personer med diabetes.

Digitalt

Som følge av covid-19-pandemien arrangeres konferansen i år digitalt. 

— Fordelen med dette er at du kan være med fra eget kontor eller hjemmefra. I tillegg vil alt være tilgjengelig for deltagerne i 1 år, skriver arrangørene.