Foruten å ha jobbet i ulike lederroller i Schibsted, Sparebank 1 og Vipps siden 2006, har Elisabeth Haug det siste året frontet Vipps sin nye mobilsatsning, Vipps Mobil. Hun tiltrer rollen som daglig leder i Farmasiet 1. september i år.

— Elisabeth har vært med på vekstreisen til Vipps siden starten og sittet i Farmasiets styre de siste årene, så hun kjenner oss godt. Vi er veldig glade for å ønske henne velkommen som daglig leder til Norges største nettapotek, og å ha henne med på laget når vi fortsetter å utfordre apotekbransjen slik vi kjenner den i dag, sier styreleder i Farmasiet, Petter Sundberg i en pressemelding.

— Elisabeths erfaring med å bygge merkevarer og sterke, inkluderende kulturer er gull verdt for Farmasiet. Vi har stor tro på at Haug kommer til å sette sitt preg på organisasjonen, noe som uten tvil vil komme oss til gode, legger han til.

Les også: Farmasiet satte omsetningsrekord

Offensive ambisjoner

Haug ser frem til å ta over jobben etter Hans Kristian Furiseth som i mars informerte styret om at han etter to hektiske år som leder av Farmasiet ønsker å gå videre til nye utfordringer. 

— Det er gjort en betydelig jobb for å styrke Farmasiets posisjon gjennom koronapandemien. Med de spennende og offensive vekstambisjonene selskapet har, gleder jeg meg til å videreutvikle konseptet nettapotek og en sterk digital merkevare sammen med resten av organisasjonen. Selv om det åpenbart er vemodig å forlate Vipps, sier hun.

Er størst og øker

Farmasiet er Norges største nettapotek. I fjor valgte nesten 300 000 nordmenn å få hjemlevering av reseptbelagte og reseptfrie produkter fra nettapoteket. Farmasiet har 52 ansatte og viser til en sterk omsetningsvekst de siste årene. 

— På grunn av pandemien har nordmenns tilknytning til apotek aldri vært sterkere. Farmasiet skal være den klare og tydelige stemmen for enkelhet i apotekbransjen og bidra til at folk føler seg trygge når de handler legemidler, også på nett, slår den påtroppende apoteksjefen fast.

Les også: Kundene sparer betydelige summer på nettapotek