Guri Wilhelmsen.
Foto: Kai Hovden

Det er fag- og kommunikasjons­rådgiver Guri Wilhelmsen som ­forteller at funksjonaliteten nå rulles ut, som det populært heter.

— I løpet av januar sendte vi ut instruksjoner om hvordan man logger seg inn, og her er medlemmene blitt bedt om å aktivere Min side-funksjonen. Det innebærer at man må lage et personlig passord, dette er ikke noe som genereres av seg selv eller som sekretariatet sitter med, forklarer Wilhelmsen.

— Lenken som er sendt ut for å aktivere Min side skal kun benyttes én gang, understreker fag- og kommunikasjonsrådgiveren.

Kontroller deg selv

Vel inne på din egen Min side oppfordres samtlige til å kontrollere informasjonen om seg selv.

— Sjekk om opplysningene ­stemmer, og gjør de ikke det kan man selv ­korrigere eller legge til, sier Wilhelmsen.

Funksjonen inneholder også egne mapper for FEVU (Farmasøyters ­Etter- og VidereUtdanning) og Etaten.

— Under sistnevnte velger man om kontaktinformasjon og eventuelt en fritekst skal være synlig for andre. Dette er Farmaceutenes digitale ekvivalent til papirutgaven som ble utgitt tidligere, og dette kan være et nyttig verktøy når man eksempelvis skal arrangere kulltreff eller komme i kontakt med andre farmasøyter – en slags Facebook for farmasøyter hvor man også kan laste opp bilde av seg selv, forteller Wilhelmsen.

— Vi gjør oppmerksom på at enkelte av endringene som gjøres på Min side må ses gjennom av sekretariatet før det oppdateres og blir synlig på Min side. Det kan derfor ta noe tid før endringene synes. Dette gjelder endringer av kontaktinformasjon og arbeidssted. FEVU-oppdateringer vil du kunne se umiddelbart, legger hun til.

Full FEVU-kontroll

Målet og håpet er at medlemmene også skal utvikle enda sterkere eierskap til FEVU-systemet via Min side.

— Her får du full oversikt over ­poengene du har sanket, og ikke minst over hvilke arrangementer som er godkjent for FEVU-poeng. Dermed kan man enkelt ajourføre sine egne poeng om man har deltatt på godkjente ­arrangementer og glemt å melde det inn. ­Rapporter kan også skrives ut fra portalen, noe som kan være nyttig å ha med i for ­eksempel ­medarbeidersamtale og ­lønns­forhandlinger, påpeker Wilhelmsen.

På Min side finner du dessuten informasjon om hvem som er din tillitsvalgte med ­tilhørende kontaktinformasjon.

— Dersom du ikke finner informasjon om plasstillitsvalgt på din arbeidsplass, og du vet hvem dette er, bør du oppfordre vedkommende til å legge inn informa­sjonen under fanen Verv. Arrangementer i regi av Farmaceutene vil også benytte seg av Min side-funksjonaliteten. Dersom du skal på tillitsvalgtkurs eller sentral­styremøte, vil det bli påmelding via Min side, sier Wilhelmsen.

Fag- og kommunikasjonsrådgiveren oppfordrer alle til å lese instruksjonene som er sendt ut før man eventuelt tar kontakt med foreningen.

— Og, det vil komme mer om FEVU på Min side senere, lover Wilhelmsen.

(Publisert i NFT nr. 2/2015 side 14.)