I Farmasiets årsrapport for 2019 kommer det frem at omsetningen i selskapet vokste med over 30 millioner fra året før.

— Vi vet at veksten fortsetter også inn i 2020 og har satt oss et mål om å runde milliarden innen 2023. Videre ser vi at vi tar markedsandeler og at folk flest virkelig er i ferd med å få øynene opp for nettapoteksmodellen. Det er jo mye enklere å få apotekvarer levert hjem på døren enn å måtte forholde seg til snevre åpningstider i fysisk butikk, sier Hans Kristian Furuseth, daglig leder i Farmasiet i en pressemelding.

Les også: Koronakrisen ga nytt nettapotek en pangstart

Skal fortsette med millioninvesteringer

Årsrapporten forteller likevel ikke utelukkende positive nyheter, nettapoteket har tapt 50 millioner, og ifølge Furuseth skal det tapes mer.

— Det stemmer at vi har tapt om lag 50 millioner i 2019, og det lever vi svært godt med. «Tapet» har i stor grad vært investeringer, og det har vi planlagt å fortsette med inn i 2020. Det viktigste for oss er at vi fortsetter å tilby knallgode kundeopplevelser og at vi spiser markedsandeler. Investeringene er definitivt verdt det, mener Furuseth.

Lønnsomme om fem år

Furuseth opplyser at planen er å investere tungt og bygge seg opp over tid, og gode tall for 2020 gir optimisme.

— Det er nesten sikkert at 2020 blir et rekordår omsetningsmessig og investeringsmessig for oss. Vi har satt oss et mål om å bli lønnsomme innen 2025, og det har jeg stor tro på at vi skal klare. Dette er en bransje med tøffe marginer, men vi mener vår forretningsmodell har stort potensiale for lønnsomhet.

Les også: Snusgründer vil konkurrere mot Farmasiet

Munnbindeksplosjon

Koronakrisen og ikke minst det ekstreme munnbindsalget den siste uken har bidratt godt til omsetningsveksten. Første helgen i august tidoblet salget av munnbind seg. 

— Det er klart at koronapandemien har ført til en økning i våre markedsandeler. Vi mener at vi har vært en viktig bidragsyter gjennom denne tiden ved at de som ikke kan eller ønsker å gå ut og bli utsatt for smittefare, har hatt muligheten til å handle over nett og få medisiner sendt hjem til seg, slår Furuseth fast.