Farmasistudentene åpner studentdrevet bibliotek
Farmasøytisk fagutvalg vil åpne eget bibliotek med pensumbøker for farmasistudenter og ønsker dine gamle bøker.
Farmasøytisk fagutvalg ved Universitetet i Oslo ønsker å gjøre pensum lettere tilgjengelig for studentene og starter et prosjekt med et studentdrevet bibliotek for farmasistudenter.
— Vi tror mange gamle pensumbøker som kunne vært til nytte for studenter, står og støver ned, sier prosjektleder Oda Asphjell (bildet).
Planen er å åpne biblioteket i 2022, og hun håper å få inn flest mulig bøker innen den tid.
— Vi har bare så vidt kommet i gang med dette så vi håper at det etter hvert kommer inn flere bøker. Inntil vi får nok pensumbøker til å låne ut til hele kullgrupper, vil det fra januar 2022 være mulig å låne bøker etter førstemann til mølla prinsippet, opplyser hun.
Les også: Feirer instituttet som ble finansiert av sprit for 90 år siden
God respons
Bøker, uansett utgave eller stand, tas imot med takk. De kan leveres i bokboksen som er satt opp i første etasje på Farmasøytisk institutt. Fagutvalget er også åpen for andre måter å levere bøker på og ber eventuelle givere ta kontakt på Facebook eller e-post. Alle bøker er velkomne, men de har en liste med bøker de er spesielt interessert i. Den tar utgangspunkt i pensumet til de obligatoriske emnene.
Asphjell kan fortelle at responsen har vært overraskende god både fra medstudenter og forelesere som opplever at flere studenter ikke har pensumbøker.
— Vi har fått inn to store donasjoner av pensumbøker, samt noen bøker som er farmasirelaterte, sier hun.
Uaktuelt å kaste bøker
Asphjell selv er selv snart ferdig på studiet og innså at hun ikke lengre trenger pensumbøkene sine. Ettersom bøkene er godt brukt, er de ikke i salgbar stand, ei heller ønsker Universitetsbiblioteket å ta imot dem.
Derfor tok hun initiativ til studentbiblioteket.
— Å kaste brukbare bøker fordi det er notater og markeringer i dem er også uaktuelt når man vet at andre ville fått bruk for dem, slår hun fast.
Hun forklarer samtidig at fagutvalget har vokst i antall, og de bruker ikke lengre kontoret sitt til møter slik som før.
— Kontoret i kjelleren har forfalt de siste årene, men ble tidligere dette semesteret ryddet. Fagutvalgets kontor har blitt forvandlet til et bibliotek de siste dagene hvor vi kan låse inn og oppbevare bøker trygt. Det å lage et bibliotek for studenter gjør at vi får brukt lokalet for det beste for studentene, smiler hun.