Prisen for årets foreleser 2019 ble delt ut til Harald Thidemann Johansen under Matematisk-naturvitenskaplige fakultetets årsfest. Studentutvalget som deler ut prisen var full av godord om foreleseren. 

— Den optimale foreleser er en som alltid viser et brennende engasjement for temaene han underviser. Det gjør Harald, og han klarer også å spre dette engasjementet videre til studentene i forelesningssalen gjennom sitt positive vesen og alltid-påsittende labfrakk, står det i begrunnelsen fra studentutvalget. 

Ekstremt gode pedagogiske evner

— Harald har også ekstremt gode pedagogiske evner som bidrar til studentaktive forelesninger og stort læringsutbytte. Han gjør stoffet lettere å lære ved å lage fine og lett forståelige forelesninger, gir gode eksempler og ikke minst så motiverer han med Quiz. Han er rågod i Mentimeter, der man kan vinne en pensumbok eller to om man har flaks. Han er flink til å podcaste hver forelesning, og er aktiv med informasjon på Canvas, står det videre.

Ære og glede

Thidemann Johansen er professor i Seksjon for farmakologi og farmasøytisk biovitenskap på Farmasøytisk Institutt. Han underviser i farmakologi, fysiologi og farmakoterapi, og han er involvert i fag på alle fem kull. Han setter stor pris på prisen. 

— Det er sjølvsagt ei ære og ei glede for meg personleg å få ei slik stadfesting på at det eg gjer vert verdsett av dei det er meint for. Samstundes er det viktig for meg å få fram kor viktig det har vore og er å vera del av eit fagmiljø som tenkjer på same måte om undervisningsformer, sa han på nettsidene til farmasøytisk institutt noen dager senere. 

Der understreker han også at selv om forskning er viktig, så er det avgjørende å være der for studentene. 

— ... eg meiner at alle forelesarar bør leggja alt anna til side når ein student kjem på døra. Dei er både  kundar og arbeidsgjevarar for oss. Slike samtalar kan fort føra til eit kvantesprang i studenten si forståing av stoffet.

2019 er andre året farmasøytisk institutt håver inn prisen som årets foreleser. Jo Klaveness toppet kåringen i 2013.

Les også: Patentkonge og superforeleser