Antidoping Norges (ADNO) legemiddelsøk bygger i dag allerede på Felleskatalogens database over alle markedsførte legemidler til salgs i Norge.

I dag kan idrettsutøvere som søker opp virkestoff eller preparatnavn få opp informasjon om legemidlet har dopingstatus eller ikke. Når går ADMO i tillegg sammen med Felleskatalogen for å kunne dokumentere at søk om legemidler har blitt gjort. Formålet er at en bekreftelse per e-post etter et legemiddelsøk skal kunne skape en trygghet for personen som bruker legemidlet.

Funksjonen ble lansert på både ADMO og Felleskatalogens nettsider 25. oktober, og vil bli tilgjengelig i Felleskatalogens appen i nær fremtid.

— Vi er veldig glad for at vi nå kan tilby denne funksjonen som en god del har etterspurt. Vi forstår at dette vil være en trygghet for utøverne, og takket være et godt samarbeid med Felleskatalogen er det nå mulig å få et sikkert bevis på søket som er gjort, sier Astrid Gjelstad, farmasøyt og medisinsk fagrådgiver i Antidoping Norge, i en uttalelse på antidoping.no.

— Dette har vært et spennende prosjekt, ikke minst fordi det har utfordret oss i forhold til hvordan vi kan sikre at informasjonen alltid er korrekt angitt i Felleskatalogen-tekstene. I samarbeid med Antidoping Norge har vi derfor laget et robust kontrollsystem, som sjekker dopingstatus automatisk i forhold til en masterfil bygget opp av Antidoping Norge, forklarer Felleskatalogens redaktør Bente By Jansen i en uttalelse på antidoping.no.