Henrik Schultz andre åremålsperiode avsluttes ved årsskiftet og Farmasøytisk institutt ved Universitetet i Oslo (UiO) leter etter ny leder. Da søknadsfristen gikk ut forrige uke var det seks søkere på stillingen. 

Bortsett fra apoteker Ana Monteiro (39) og rådgiver i Forskningsrådet Eirik Thorheim (40) er alle unntatt offentlighet. 

Dekan og leder i fakultetsstyret ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, Morten Dæhlen, anerkjenner at det ideelle hadde vært at alle søkerne var kjent. Han forklarer at de fire som har bedt om å bli unntatt fra offentlig søkerliste har bedt om det på grunn av at det kan ha betydning for deres nåværende stillinger, og de har akseptert deres begrunnelse.

— Det er alltid krevende vurderinger, og optimalt så bør søker være kjent, men i vår vurdering har vi fulgt offentlighetslovens retningslinjer for unntak, sier han. 

Gode kandidater

Han kan dog slå fast at det er gode søkere, og han er rimelig sikker på at de vil få på plass en ny instituttleder innen året er omme. 

— Det er gode kandidater, og nå uttrykker jeg meg i flertall, sier han, men understreker samtidig at han ikke skal forskuttere prosessen. Først skal intervjukomiteen gjøre sin jobb og komme med en innstilling, så skal han og fakultetsstyret vedta tilsetting i oktober. 

Spennende tider for ny leder

Uansett er Dæhlen sikker på at de vil få på plass en god leder som får en spennende jobb. 

Farmasøytisk institutt står foran noen innholdsrike år med flytting til ny bygning, økt studentantall, mulig omlegging fra femåring master til 3+2 (bachelor + master) og arbeid med å etablere en master i medisinsk teknologi som noen eksempler.

— Så det er mye nytt på gang, og leder ved Farmasøytisk institutt vil stå i fronten av disse prosessene i de nærmeste årene.

Les også: Koronakrisen ga 15 nye studieplasser på farmasi