Det skriver E24 på sine nettsider.

GE Healthcare holder i dag til i Nycoveien 2 i Oslo, men skal nå flytte til lokaler rett ved siden av dagens lokaler, til Nycoveien 1. 

En så kort flytting høres i utgangspunkt overkommelig ut, men ifølge selskapet har det ført til logistikkmessige utfordringer.

Nå har GE Healthcare i en henvendelse til kommunen spurt om kommunen kan lage nye gatenavn, slik at legemiddelselskapet slipper å få store kostnader på grunn av sin egen adresseendring. 

Politikere i kommunestyret reagerte ikke spesielt positivt på henvendelsen.

— Det får være grenser til hvor mye vi skal legge til rette for private aktører, sier Høyre-politiker Mats Birkeland til E24.

Også bydelsdirektøren i bydel Sagene i Oslo reagerer på forespørselen.

— En navneendring innebærer kostnader for det offentlige, i form av f.eks. skilting og ikke minst oppdatering av alle kart, skriver han i forslag til vedtak.

Administrerende direktør i GE Healthcare AS, Bjørn Fuglaas, forsvarer forespørselen overfor E24.

— En endring innebærer at ny adresse må søkes og godkjennes i alle regulatoriske myndigheter i hvert enkelt land og at etiketter og pakningsvedlegg på alle produktene må skiftes ut. Det dreier seg om et millionbeløp, og det var grunnen til at vi i november 2015 startet dialogen med lokale myndigheter for å se på forskjellige muligheter i felleskap, sier han til nettavisen.