Det skriver forskningssiden Titan på sine nettsider.

Det er legemiddelselskapet Takeda som nå har lansert et nytt omega 3-tilskudd som ikke skal gi sure oppstøt og som ikke kommer med en ekkel ettersmak. Det er basert på et tablettbart omega 3-pulver som er utviklet av firmaet Omegatri AS, som ble dannet av professorene Jo Klaveness og Pål Rognved i 2008.

Pulveret var den gangen umulig å lage tabletter av, men tidligere mastergradsstudent og daværende produksjonssjef i Omegatri, Tina Lien Vestland, løste problemet etter at hun kom til bedriften i 2010. I 2014 ble farmasøyten daglig leder i samme firma, samtidig som hun nå er doktorgradsstipendiat.

Kosttilskuddet selges nå stort i global skala, og det selges blant annet tonnevis av disse tablettene i Kina. 

Forskningsmiljøet ved Farmasøytisk institutt skal gjennom dette arbeidet for første gang ha vært med på å kommersialisere et apotekprodukt, ifølge Klaveness.

— Dette er også et godt eksempel på næringsrettet innovasjon i forskningsmiljøet som mange etterlyser, sier han til Titan.

Lien Vestland tror også det nye produktet kan åpne opp for omega 3-bruk hos både muslimer og jøder, da tablettene både kan være halal og kosher i sin utforming, ettersom de nye tablettene ikke produseres med gelatin.