Hanne Andresen startet 25. mai som ny fagdirektør i Apotekforeningen, opplyser Apotekforeningen på sin nettside. Andresen tar over stillingen etter Per Kristian Faksvåg, som nå blir pensjonist.  

— Jeg gleder meg til å bidra til å løfte frem apotekenes viktige samfunnsrolle sier hun til apotek.no.

Les også: Kompetansejeger og riksfarmasøyt

Apoteker og eier

Hanne Andresen kommer fra jobben som apoteker og eier ved Maura Apotek under Ditt Apotek, hvor hun var i seks år. 

— Det har vært en flott tid som apoteker. Jeg har opplevd at apoteket på Maura har betydd noe for lokalsamfunnet, og at kundene setter pris på oss. Det har vært veldig moro å utvikle apoteket med veldig gode kollegaer. Nå ser jeg frem til å ta med meg denne erfaringer over til Apotekforeningen. Apotekerfaringen vil komme til nytte når jeg nå får muligheten til å være med å prege den videre utviklingen av apoteksektoren, sier Andresen.

Les også: Legemiddelmangel sliter på apotekkundenes tillit

Bred erfaring

Den nye fagdirektøren har mange års erfaring med ledelse og fagutvikling fra NMD, som eier apotekkjeden Vitusapotek og konseptet Ditt Apotek. Logistikk, markedsutvikling, HR og sykehusleveranser er områder hun var innom før hun avsluttet tiden i NMD som fag- og kvalitetsdirektør.  

— Jeg har innsikt i både kjededrift og apotekdrift, som er kunnskap jeg tror jeg vil få stor nytte av fremover, sammen med flinke kollegaer i Apotekforeningen. Så kommer jeg til å legge stor vekt på også å bli kjent med de andre medlemsgrupperingene og enkeltmedlemmene av foreningen. Selv om jeg har et stort nettverk i apotek- og farmasikretser, blir det spennende å nå få større innsikt i hele bransjen. Å løfte frem apotekene som en viktig aktør i samfunnet og i helsetjenesten, blir en viktig oppgave.