— Jeg synes årene har gått fort, det har vært hektisk og utfordrende, sier avtroppende, administrerende direktør i Alliance apotek, Marit Lambrechts, i et intervju i den kommende utgaven av Norsk Farmaceutisk Tidsskrift.
Den nå så erfarne topplederen har vært med å bygge opp Alliance siden starten i 2001.
Lambrechts er nå ansatt som ny konsernsjef i Nordic Vision Clinics og begynte i den nye jobben den 1. november.
— Jeg holder meg innenfor arbeid med helse, som jeg jo har erfaring fra både innenfor forskning og i arbeidslivet generelt. Så det er på alle måter relatert til min bakgrunn, sier en forventningsfull Lambrechts til NFT.

Konseptet Boots til Norge

Innføring av Boots i Norge har fått stor oppmerksomhet, og forventningene har vært skyhøye.
— Jeg var selvfølgelig veldig spent da vi fikk muligheten til å ta Boots inn i Alliance. Før vi tok steget utførte vi omfattende markedsundersøkelser som viste at dette var et konsept kundene ønsket seg. Svært mange kjente til konseptet fra før fra England. Vi fikk masse positiv kunderespons. Kundene ville ha Boots, forteller Lambrechts.
— Vi har jobbet hardt for å få Boots-konseptet, og det har blitt svært vellykket. Jeg tror Boots har en lys fremtid i landet vårt.
Lambrechts er fornøyd med at apotekene nå står i kø for å bli omprofilert til ledende Boots apotek.
— Det viser jo rett og slett at vi har truffet målgruppen, sier hun.
— For meg er det viktig at de apotekansatte er komfortable med at fagligheten blir bevart, sier hun.
— Kjedene kommer til å fortsette å være viktige for utviklingen av norske apotek, også i fremtiden. Det er jo bare helt naturlig at en stor organisasjon har større ressurser enn det et lite, selvstendig apotek har. Flere ressurser betyr muligheten til systematisk utvikling. Slike midler finnes i mindre grad i selvstendige apotek. Da er jo alt opp til hva hvert enkelt apotek ønsker å satse på, mener Marit Lambrechts.

Les hele intervjuet i Norsk Farmaceutisk Tidsskrift nr. 11/2008 side 12–13.