Sofienbergparken i Oslo er ikke helt ukjent med sentralstimulerende stoffer av forskjellige slag og styrker, men nå deales det i stort monn av en robot i et bunkerlignende apotek øverst i nordvestlige hjørne av parken. 

Apoteketbunkeren med den narkotikaglade roboten er kunstutstillingen Happiness av Dries Verhoven og arrangeres av Black Box teater. Den kan oppleves gratis ut denne uka. 

Les også: Overdrevent stor optimisme og pessimisme om cannabis som medisin

Ifølge Black Box utforsker teaterskaper og billedkunstner Dries Verhoeven med utstillingen en verden av kunstig lykke; en lykke som i økende grad er tilgjengelig for oss i form av narkotika, smertestillende og antidepressiva. Han problematiserer ideen om at legemidler fra legen er ufarlige, mens narkotika fra en langer er livsfarlig. 

«that's what we think, but there’s more to it than that.” sier han på Black Box sine nettsider hvor de beskriver utstillingen slik: 

«En liten betongbygning er plassert i byrommet. Den ser ut som en krysning mellom et offentlig toalett og et apotek. Denne illegale butikken er bemannet av en humanoid, en menneskelig robot. Hun snakker til oss ​​om forskjellige medisiner, smertestillende og antidepressiva vi kan bruke til å påvirke vår følelsesmessige virkelighet ved å justere serotonin- og dopaminnivået i hjernen vår. Ved å kombinere robotikk og narkotika utforsker Happiness den sonen der det menneskelige og det kunstige smelter sammen, der vi – godt hjulpet av syntetiske stoffer – kan bli re-humane eller transhumane. Eller unnslippe vår menneskelige tilstand helt, for en stund.»