Norsk Medisinaldepot (NMD) har kjøpt apotekdelen av Medicus Plesner i Pilestredet, Oslo og åpnet det som en del av Vitusapotek fra 1. mai.  

Les også: Bruker farmasien til folkets beste

Fokuserer på medisinsk utstyr

Daglig leder i Mediq Norge, Ivar Rogneflåten, opplyser at Medicus Plesner var den eneste delen av deres virksomhet som drev med legemidler og at salget er en strategisk avgjørelse fra deres side. 

— Vi har andre satsingsområder enn apotekdrift, sier han.

Han forklarer samtidig at de beholder resten av det tidligere Medicus Plesner som består av kontorer i andre etasje i samme bygning.

Mediq Norge AS leverer medisinsk forbruksmateriell og sykepleieartikler til offentlige og private institusjoner og bedrifter i Norge samt det internasjonale nødhjelpsmarkedet.

Ingen endring

Strategidirektør og pressekontakt Miriam Skåland i NMD understreker at det ikke blir noen vesentlige endringer i forbindelse med overtakelsen.

— Apoteket får nye skilter, men skal fortsette med de samme ansatte, med den samme kompetansen og den samme gode kundebehandlingen som tidligere, sier hun i en kommentar på e-post.

Kjøpt og solgt

Ifølge deres egne nettsider ble Mediq Norge, som ble etablert i 1913 som as Apotekernes Fællesindkjøp (AF), kjøpt av NMD, som da var statseid, i 1991. I forbindelse med avmonopoliseringen ble AF kjøpt av nederlandske Mediq NV.

Mediq kjøpte Medicus Plesner, som hadde bandasjistvirksomhet i Gjøvik, Hamar, Strømmen, Tønsberg, Bergen og Oslo i tillegg til apoteket i Oslo. Nå har de solgt apoteket til NMD.