Vaksinen skal utvikles i samarbeid med Oslo universitets­sykehus, Radiumhospitalet, og støtten fra Innovasjon Norge skal gå til en fase II/III klinisk studie av vaksinen TG01 mot opererbar bukspyttkjertelkreft.

«TG01 er en kreftvaksine som aktiverer kroppens eget ­immunforsvar til å gjenkjenne og drepe kreftceller som har et mutert RAS-molekyl», opplyses det i en pressemelding i forbindelse med million­tildelingen.

Lovende
— Det norske kreftmiljøet har vært tidlig ute med å forstå virkningsmekanismer for kreftvaksiner. Dette er et felt der vi har potensial til å bli verdensledende. Jeg synes det er veldig spennende å få være med på utvikling av kreftvaksinen TG01, som har potensial til å gjøre en stor forskjell for pasienter med denne sykdommen. Støtten fra Innovasjon Norge har vært utløsende for å få på plass finansiering av dette utviklingsprosjektet, sier Hanne Mette D. Kristensen, administrerende direktør i Targovax AS.

Les hele artikkelen i Norsk Farmaceutisk Tidsskrift 12/2011 side 23. Redaksjonen håper å få publisert fullstendig nettversjon etter hvert.