Vethe, som til daglig jobber ved Rikshospitalet, mottok Patsalos Prize, en pris for beste artikkel om terapeutisk legemiddelmonitorering publisert i tidsskriftet «Therapeutic Drug Monitoring» i perioden 2007–2008, for sin artikkel «Pharmacodynamics of mycophenolic acid in CD4+ cells: a single-dose study of IMPDH and purine nucleotide responses in healthy individuals».

— Faglig betydning
— Det var stor glede i forskningsgruppen da jeg fikk brev fra Presidenten i foreningen om prisutdelingen, sier Nils Tore Vethe til Farmatid.

Som førsteforfatter var det Vethe som mottok prisen, men Sara Bremer, Helge Rootwelt og Stein Bergan er medforfattere og står også bak arbeidet og publikasjonen.

— Prisen er jo en anerkjennelse av forskningen vår, og det er av faglig betydning samtidig som det er veldig hyggelig for oss å vite at arbeidet blir verdsatt, sier Vethe.

Prisen er etablert og sponset av Prof. Philip Patsalos og kona Ellie, og den ble utdelt for første gang i høst på kongressen «11th International Congress of Therapeutic Drug Monitoring & Clinical Toxicology» i Montréal, Canada.

Det er foreningen «International Association of Therapeutic Drug Monitoring and Clinical Toxicology (IATDMCT)» som eier tidsskriftet og deler ut prisen. Vethe mottok prisen på kongressens åpningsseremoni hvor han også var invitert til å holde et foredrag om det faglige innholdet i artikkelen. I tillegg medfølger 5000 euro og to års gratis medlemskap i foreningen.

(Publisert i NFT nr. 12/2009 side 15.)