Novartis sjefsadvokat Felix Ehart trekker seg etter avsløringer om at han var med på å underskrive en kontroversiell kontrakt mellom Novartis og Donald Trumps personlige advokat Michael Cohen.

 

Det skriver Pharma Times.

Kontrakten mellom Novartis og Michael Cohens selskap Essential Consultants ble godkjent i 2017 av tidligere administrerende direktør i Novartis, Joe Jimenez, med Ehart som medunderskriver.

Avtalen skal ha vært et forsøk på å få innsikt i politikken og prioriteringer i det amerikanske helsevesenet under den nye administrasjonen. Avtalen hadde en verdi på 100 000 dollar i måneden, men ifølge nettsiden Pharmafile skal avtalen ha vært en fiasko, etter at man ett år inn i avtalen skjønte at Cohen ikke kunne levere det han hadde lovet. Da hadde Novartis allerede brukt 1,2 millioner dollar på avtalen. 

Kontrakten skal ifølge avisen ha blitt avsluttet i år. 

— Selv om kontrakten juridisk sett var i orden, var det en feil. Ettersom jeg skrev under på kontrakten sammen med vår tidligere administrerende direktør, tar jeg personlig ansvar for å få avsluttet den offentlige debatten om denne saken, skal Ehart ha uttalt i en uttalelse fra Novartis. 

Legemiddelselskapet har vært i hardt vær den siste tiden, med beskyldninger om bestikkelser i Hellas og Sør-Korea og tukling med data i Japan.