AmerisourceBergen kjøpte Alliance Healthcare, som er en av Europas største legemiddelgrossister, av Wallgreens tidligere i år. Som en følge av overgangen til nye eiere endrer Boots Norge AS navn til Alliance Healthcare Norge Apotekdrift AS, opplyser kommunikasjonssjef Anne Margrethe Aldin Thune på vegne av Alliance Norge Apotekdrift AS Healthcare.

Hun opplyser at navnet endres formelt i Brønnøysundregistrene i slutten av november. Selskapet vil fortsatt ha samme organisasjonsnummer og adresse, og det gjøres ingen andre endringer i selskapet som følge av navnebyttet.

— Navneendringen vil heller ikke ha noen konsekvenser for vårt grossistselskap, Alliance Healthcare Norge AS, sier hun i pressemeldingen.

Apotekene vil fortsatt hete Boots

Boots Apotek vil fortsette å være navnet på bedriftens heleide apotekkjede, og det vil fortsatt være under dette merkenavnet de kommuniserer med sine kunder.

— Det gjøres ingen endringer i apotekkonseptet eller i vårt servicetilbud til sluttkundene som følge av denne navneendringen på eierselskapet i Norge. Vi vil fortsette å bygge Boots Apotek som merkevare og konsept i Norge, og har store ambisjoner for kjeden og vår apotekdrift, sier Aldin Thune