Administrerende direktør for Sjukehusapoteka Vest, Jon Bolstad, og administrerende direktør for Haraldsplass Diakonale Sykehus, Kjerstin Fyllingen, klippet snoren og ønsket velkommen til det nye sykehusapoteke i Bergent.

— Eg er kjempeglad. Vi har ønskt oss dette lenge. Saman skal vi utvikle dette til å bli eit mønsterapotek og håpar at mange kjem til å bruke det, sa Kjerstin Fyllingen under åpningen ifølge nettsiden til Haraldsplass Diakonale Sykehus.

Norges 33. sykehusapotek

Sjukehusapotek Haraldsplass blir det 33. sykehusapoteket i landet og det femte i regionen. Dermed er det sykehusapotek på alle de fem største sykehusene i Helse Vest: Stavanger, Haugesund, Haukeland, Haraldsplass og Førde. Det nye apoteket ligger inne i Haraldsplass Diakonale Sykehus, på Haukeland sør for Bergen sentrum.

Les også: Nytt beredskapslager er som et skylager for legemidler

Prøver ut nye ting

I tillegg til å ha apotekutsalg for publikum vil det fra februar bli levert medisiner og apotekvarer til hele Haraldsplass fra en ny sykehusekspedisjon.

— Dette er eit kompakt apotek der vi skal prøve ut nye ting og utvikle moglegheitene saman med sjukehuset og dei tilsette, sa Jon Bolstad.

Apoteket er plassert sentralt innenfor døren ved den gamle hovedinngangen til sykehuset.

— Eg er veldig fornøgd med plasseringa. Det er veldig trafikkert her, og det er mange poliklinikkar rundt her der pasientane får time og må gå forbi, sa leder for Sjukehusapoteket Haraldsplass, Kassim Adan.