I 2019 deltok Norges Farmaceutiske Forening (Farmaceutene) for første gang i Oslo Pride med slagordet «No cure for love». Titalls farmasøyter (skeive og allierte) ble med i paraden for å feire og ikke minst støtte mangfold og et inkluderende samfunn for alle.

Nå ønsker flere å gjøre det til en fast tradisjon, og planleggingen til Oslo Pride 2023 (oslopride.no) som går av stabelen 23. juni til 1. juli, er i gang.

Era Gruda, provisorfarmasøyt ved Vitusapotek Briskeby i Oslo, og Inge Johansen, Scientific Advisor Vaccines i GSK, har tatt på seg hovedansvar for planleggingen, og de ønsker å få med seg flere farmasøyter.

— Ønsker du å bidra, ikke nøl med å ta kontakt med enten Inge eller meg, og vi vil invitere dere inn i Facebook-gruppen som er opprettet for anledningen, sier Era Gruda.

VIL HA DEG MED: Era Gruda og Inge Johansen er klar for å arrangere Farmaceutenes deltakelse i Pride 2023. De ønsker din hjelp.

Fremdeles en viktig sak

I tillegg til at det er storslagen moro å være med i Pride, mener Gruda det er all grunn til å fortsette å markere Pride og at det er viktig at så mange som mulig er med og viser støtte.

— Til tross for at man i dag tenker på Pride mer som en feiring, så er det først og fremst en kamp – for kjærligheten, retten til å være seg selv og trygghet. Masseskytingen 25. juni 2022, dagen før Pride-paraden, var en sterk påminnelse om at kampen fortsetter, påpeker hun.

— Pride handler om menneskerettigheter for LHBTI-personer, og det gir oss en synlighet som gir oss muligheten til å kjempe mot skam og sosialt stigma. Vi må stå opp mot angrepene mot denne gruppen, legger Johansen til.

— Og husk at du trenger ikke spille fotball for å være supporter. Bli med oss, enten du ønsker å feire kjærligheten, ta kampen, eller støtte laget ditt, smiler han.

De som er interessert i å være med kan ta kontakt med Era Gruda og Inge Johansen via Facebook, eller sende e-post til enten erag.6302@gmail.com eller johanseninge@hotmail.com.

LES OGSÅ: Farmaceutenes første Pride

(Publisert i NFT nr. 9/2022, side 41.)