Ifølge en pressemelding fra PHARMAQ er selskapet, som produserer vaksiner og terapeutiske produkter til oppdrettsfisk, solgt for 765 millioner dollar, eller 6,4 milliarder kroner, til amerikanske Zoetis.

«Oppkjøpet bidrar til at PHARMAQ kan opprettholde og styrke sin ledende posisjon globalt innen fiskeoppdrett, det raskest voksende segmentet innen dyrehelseindustrien», opplyser selskapet.

— PHARMAQ får et fantastisk vekstpotensial som en del av Zoetis, sier administrerende direktør i PHARMAQ, Morten Nordstad.

Han mener kombinasjonens av de to selskapenes erfaring og forskningskunnskap vil bidra til å optimalisere PHARMAQs evne til å utvikle ledende vaksiner og fiskehelseprodukter til oppdrettsnæringen.

— Med Zoetis' globale rekkevidde kan vi levere høykvalitetsløsninger til flere kunder over hele verden og aksellerere planene våre om geografisk vekst. Oppkjøpet er en bekreftelse på den suksessen vi har oppnådd, og en stor anerkjennelse av de kompetente, innovative og hardtarbeidende ansatte i PHARMAQ, sier Nordstad.

Her kan du lese mer om oppkjøpet.