Får ikke jobbe som farmasøyt i fem år etter å ha lurt til seg store mengder av veksthormonet Genotropin og testosteronpreparatet Nebido.

 

Det er Smaalenenes Avis (bak betalingsmur) som først meldte om farmasøytens overtramp.

Heggen og Frøland tingrett konkluderte med at farmasøytyrket må kunne sammenliknes med andre helseprofesjoner som lege, veterinær og tannlege, og at farmasøyten derfor mistet retten til å utøve sitt yrke i fem år fremover. Han ble i tillegg dømt til 18 måneders fengsel, og må betale Helfo nærmere 900 000 kroner i erstatning.

Farmasøyten, som jobbet på et apotek i Indre Østfold, klarte mellom 2013–2015 å hente ut 8340 mg Genotropin og 1256 mg Nebido gjennom minst 33 falske ekspedisjoner der legemidlene ikke har gått til vedkommende som opprinnelig mottok resepten. Preparatene skal være lette å omsette i det norske dopingmiljøet.

Ifølge tingretten skal apoteket farmasøyten jobbet på faktisk vært en av de beste i Vitusapotek-kjeden med tanke på salg av Genotropin. Et vitne skal også ha forklart i retten at han hadde fått utlevert 20 tabletter med narkotisk innhold hjemme hos farmasøyten.