Det skriver Universitet i Oslo (UiO) i en pressemelding.

Avtalen innebærer ifølge UiO at fire forskere fra instituttet skal jobbe sammen med legemiddelfirmaets egne forskere i deres laboratorium.

Instituttleder ved Farmasøytisk institutt, Henrik Schultz, er meget fornøyd med den nye avtalen.

— Jeg er meget tilfreds med denne nye avtalen. Våre forskere får anledning til å samarbeide med AstraZenecas internasjonalt ledende diabetes-forskere i konsernets hypermoderne laboratorier ved Gøteborg. Her får våre forskere bruke «state of the art» analyseutstyr som UiO ikke disponerer selv. Begge parter bidrar med finansieringen, sier han.

Også Marcus Schindler, Vice President for AstraZenecas forskning på hjerte/karsykdommer, er fornøyd med en avtale der grunnforskning og industrien sammen kan skape innovasjon, slik Schultz beskriver det.

— Dette samarbeidet er et eksempel på AstraZenecas innsats for å bygge partnerskap mellom næringslivet og akademia. Vi er spesielt opptatt av å drive den nordiske forskningen videre og gi unge forskertalenter muligheten til å gjøre karriere. Det er stort behov for nye medisiner mot Type 2-diabetes, og vi er glade for anledningen til å samarbeide med UiO-forskere på dette viktige området, sier Schindler i pressemeldingen.