Komplett AS

Nordens største netthandelsaktør med totalt 14 nettbutikker. Konsernet hadde samlet en omsetning på 5,2 milliarder i 2013 og har 785 000 aktive kunder (dvs. kunder som har handlet siste 12 måneder). Komplett har hovedkontor i Sandefjord, der bedriften også ble stiftet. I tillegg til Norge, driver Komplett også nettbutikk i Sverige og Danmark, samt salg til dataforhandlere i Norge via Norek og Itegra.

Kilde: wikipedia.org

Daglig leder Geir Eide i det nystartede selskapet Komplett Apotek AS forteller at man er i gang med forberedelsene.

— Det er tidlig ennå, men vi er i gang med forberedelsene. Selv startet jeg 1. april, og vi får på plass apoteker 1. juni, opplyser han.

Apoteker på plass
Eide, som har økonomibakgrunn, har tidligere vært markedsdirektør i Apotek 1.

— Vår apoteker, Stig Henning Pedersen, er en erfaren farmasøyt som blant annet har vært apoteker, regionssjef og ansvarlig for anbudsmarkedet for Apotek 1, opplyser Eide.

Komplett ser også på muligheten for å drive som legemiddelgrossist, men dette er ifølge den daglige lederen ennå på planleggingsstadiet.

Venter på myndighetene
Noen lanseringsdato er det dermed fremdeles ikke mulig å få fra sandefjordfirmaet.

— Det vil avhenge av arbeidet Legemiddelverket gjør i disse dager. Her går man igjennom rammene for denne typen virksomhet, og Legemiddelverket har frist til 1.oktober i år, sier Eide.

Han opplever allikevel at nettapotek er en sak som har prioritet.

— Det virker som om det politiske miljøet er opptatt av dette, og da er det selvsagt viktig med en grundig gjennomgang før man åpner for levering på landsbasis. Det er spennende at en så stor og seriøs nettaktør som Komplett ønsker å gjøre noe på dette markedet.

Så langt er to farmasøyter ansatt, inkludert apoteker, og vi kommer tilbake med fyldigere dekning på papir når Komplett Apotek AS har kommet lenger i forberedelsene.